Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55977285    
Honlapkeszites

Feltételes szabadságra nem bocsátható…

Hat év öt hónap fegyházra ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a férfit, aki gázspray-vel rabolt ki egy embert tavaly tavasszal Nagykanizsán. A többszörös visszaesõ elítélt feltételesen sem bocsátható szabadlábra a büntetésének kitöltése elõtt, azaz az utolsó napig le kell ülnie a 77 hónapot Domjánné dr. Kormányos Edit büntetõtanácsának döntése szerint. Az ítélet nem jogerõs, mert Sz. József enyhítésért lebbezett fel a Zalaegerszegi Törvényszékhez, kérelme elbírálásáig elõzetes letartóztatásban marad.


Bilincsben, vezetõszáron hozták a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbõl Domjánné dr. Kormányos Edit büntetõtanácsa elé Sz. Józsefet, aki 2016 márciusának végén gázspray-vel lefújt, majd kirabolt egy embert az Arany János utcában. Útonálló tettét nem egyedül követte el, azonban társát, O. Zoltánt nem lehetett bíróság elé állítani, ugyanis tavaly novemberben meghalt. Sz. József sokadjára áll már bíróság elõtt: legutóbb lopásokért, és rablási kísérletért ítélték el. Szabadulása után nem sokat gondolkodott a jó útra térésen, ismét a bûn útjára lépett. A rablópáros 2016. március 29. napjának délutánján, a Sabján Gyula utca egyik trafikjában figyelte ki az amúgy is megromlott egészségi állapotban lévõ áldozatot, aki éppen cigarettát vásárolt magának. Néhány utcán keresztül követték, majd a kevésbé forgalmas Arany János utcában „akcióba” léptek: Sz. József a sértett mellé lépett, lefújta a gázspray-vel, majd lefogta a magatehetetlen állapotba került férfit, míg társa kizsebelte. A pénztárcájából néhány ezer forintját vették el, majd elmenekültek a helyszínrõl. A rabolt pénzt a helyszíntõl nem messze lévõ kocsmában elitták, majd taxival vitették magukat haza. A nagykanizsai nyomozóknak köszönhetõen már aznap este kattant a bilincs a kezükön.

 

 

Dr. Paulik Balázs ügyész vádbeszédében rámutatott: az elkövetõ többszörös visszaesõ, aki a társadalomra különösen veszélyes, útonálló jellegû bûncselekményt követett el. Egy fizikailag amúgy is gyengébb embert választottak ki áldozatul, akit a gázspray alkalmazásával ráadásul még magatehetetlen állapotba is helyeztek. Sz. József ezen kívül egy magánlaksértés és testi sértés miatt indított büntetõeljárás hatálya alatt állt – egy Csengery utcai magánlakásba próbált meg behatolni az ott lakó akarata ellenére –, mikor elkövette újabb cselekményét. Mindezek miatt fegyházban letöltendõ, hosszabb idõtartamú szabadságvesztést indítványozott kiszabni. Domjánné dr. Kormányos Edit büntetõtanácsa osztotta az ügyészség véleményét, így Sz. József beismerõ vallomása és megbánása ellenére hat év öt hónap fegyházbüntetésre ítélte a rablót, a feltételes szabadságra bocsátás lehetõségének a kizárásával. Sz. József fellebbezett az ítélet ellen, így sorsáról majd a Zalaegerszegi Törvényszék fog – jogerõsen – dönteni. Addig is elõzetes letartóztatásban marad.

Papp Attila2017-10-02 09:29:00


További hírek:


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül