Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408844    
Honlapkeszites

Tudás és felelõsség - Öt szakmában 37 mestert avattak

A mestervizsga megszerzése nemcsak többlettudást, hanem többletfelelõsséget is jelent – hangzott el a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara mesterlevél-átadó ünnepségén, a Honvéd Kaszinóban. A harminchét szakember közül tizennégyen a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával vettek részt a továbbképzésen.


Öt szakmában 37 mestert avattak. Családos és dolgozó emberek tették le a vizsgát, többek között autószerelõk és lábápolók. Kuti Balázs pincérmester azt mondta: „A dopping nem a vizsga volt, hanem az eltökéltség, hogy nem jó, hanem kiváló szakemberekké akarunk válni. Tudjuk, hogy a mesterlevélnek presztízse van: bizalmat kelt vásárlóban, partnerekben és tanulókban.”

Az elmúlt három évben csaknem százötvenen szerezték meg a mester címet, amely a munkavállalónak szakmai és anyagi megbecsülést jelent, és a munkáltató számára is elõnyökkel jár. „Egyrészt elmondhatja, hogy nála mesterek dolgoznak, és az mindig egy minõséget jelent, másrészt szakképzéssel is tudnak foglalkozni, így a következõ generációt ki tudják nevelni.” – mondta dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A mesterjelöltek a szakanyag mellett vállalkozási és pedagógiai ismereteket is szereztek. Felkészülésüket a Nagykanizsai Szakképzési Centrum oktatói is segítették. „Önök ezáltal, hogy elvégezték ezt az iskolát és most már mesterek lettek, egyben példák is lesznek” – hangsúlyozta Dénes Sándor polgármester.

A pályaválasztás elõtt álló fiatalok számára megkönnyítheti a továbbtanulás kérdését, ha látják, mennyi lehetõség rejlik a szakmatanulásban. Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ azt mondta: „A szakképzés biztos egzisztenciát jelent, és jövõképet tud adni minden olyan fiatalnak, aki a szakképzésben akar továbbtanulni, jól képzett szakember akar lenni vagy önálló vállalkozóként vagy alkalmazottként.”

Az ünnepségen arra biztatták az újonnan avatott mestereket: továbbra is képezzék magukat, hiszen a digitális és az ipari fejlõdéssel folyamatosan lépést kell tartani.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-10-01 05:35:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül