Ma 2023. 3 23.
Emőke, Botond, Ottó napja van.
Látogatók száma : 54770491    
Honlapkeszites

Ökotanévnyitó

Ökotanévnyitóval és témanappal zárták a hetet a Miklósfai Általános Iskolában. A környezettudatos intézmény az idei tanévben is több programot szervez a természetvédelem tudatosításáért. Emellett a Határtalanul! pályázat záróeseményén is részt vettek a diákok.


A magyar népmese napja alkalmából kiállításmegnyitóval indult a nap az intézményben. Szõke Veronika nemezalkotásainak megtekintése után megnyitották az idei ökotanévet. A városrész elsõsei faültetéssel vették ki részüket a programból. Az iskola tavaly indította el a Fogadj örökbe egy fát címû faültetési programját. Sebestyén Nikoletta intézményvezetõ elmondta: „Hagyományt szeretnénk teremteni belõle. Ígéretet tettem rá, hogy nyolcadik osztályban lefotózzuk õket és a fát is, hogy mekkorára nõttek õk és a fájuk, amelyet gondoztak.”

A miklósfai hetedikesek a Határtalanul! programnak köszönhetõen ötnapos erdélyi utazáson vehettek részt. Az Arany-emlékév kapcsán fõleg a költõhöz köthetõ, valamint a történelmi emlékhelyeket keresték fel. Jártak Nagyszalontán, Kolozsváron, Aradon és Vajdahunyadon is, de Erdély természeti környezetét, például a Királyhágót és a Gyilkos-tó szépségét is megcsodálták. Az intézményben tegnap tartották a program témanapját is. Mint azt Kele Lászlóné projektvezetõtõl, igazgatóhelyettestõl megtudtuk_ „A Miklósfai Általános Iskola ebben az évben kapta meg azt a lehetõséget, hogy elsõ ízben vehetett részt a hetedik osztály a Határtalanul! pályázaton. Ennek keretében mi Erdélyben jártunk. Itt a gyermekeknek a slágerétele a kürtõskalács volt, így a mai projektzáró napon kürtõskalácsot fogunk készíteni a gyermekekkel.” A miklósfai iskola az utazásnak köszönhetõen testvériskolai kapcsolatot alakított ki a gyergyószentmiklósi Vaskertes Általános Iskolával, melynek küldöttségét meghívták Nagykanizsára, hogy viszonozzák a vendégszeretetet.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-10-01 05:06:00


További hírek:


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül