Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410937    
Honlapkeszites

Helyreigazítási kérelem…

„Tisztelt Szerkesztõség! A 2017. szeptember 15-én megjelent, "Nem volt igény Kanizsán a mecsetépítésre" címû írásukban valótlanságokat sejtetnek, és több vonatkozásban téves állításokat tesznek a Menedék Egyesület tevékenységével kapcsolatban. Kérem, hogy az alábbi információk szerint haladéktalanul javítsák a szöveget: - egyik képzésünkben sincs ösztöndíjunk a résztvevõk számára - egyesületi formában mûködünk - belügyminisztériumi társfinanszírozással zajlanak a rendvédelmi dolgozóknak tartott képzéseink (a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap támogatásával). Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a helyreigazítási kérelemnek eleget kívánnak-e tenni. Üdvözlettel, Németh Borbála kommunikációs munkatárs”


Eddig a helyreigazítási kérelem, amelynek közlése ezennel megtörtént. S a dolgot le is zárhatnánk ezzel, ha… - nem lenne szükség néhány megjegyzésre. Két héttel ezelõtti írásunk ugyanis nem a Menedékrõl szólt, hanem másik két szervezet Kanizsára tervezett, de érdeklõdés hiányában meghiúsult képzésérõl. A tananyag szerint olyan vitára is felkészítették volna a résztvevõket, amelyben egy hagyományosan keresztény kerületben valakik mecsetet akarnának építeni. Cikkünk ténybeli állításait a helyreigazítási kérelem nem cáfolta. Amit viszont igen – az nagyrészt nincs az anyagban, tehát gyanítjuk, Budapestre már egy másik szöveg jutott el…

Egyrészt pontosan megneveztük a Menedék – Migránsokat Segítõ Egyesületet, tehát a szervezeti formát illetõen nem tévedtünk. Azzal kapcsolatban pedig nem állítottunk semmit, hogy a Menedék milyen forrásokból szervezi a rendvédelmi dolgozók képzését. Abban a részben, ahol errõl van szó, ez a mondat szerepelt: „Nemrég derült fény arra is, hogy, szintén nemzetközi forrásokból, bírákat, rendvédelmi dolgozókat „érzékenyítõ” tanfolyamokat szerveztek NGO-k, s ilyeneket manapság is indítanak.” Tehát NGO-król írtunk, s nem konkrétan a Menedékrõl. Az pedig tény, van olyan szervezet, amely nemzetközi pénzbõl végez ilyen tevékenységet.

S hogy a Menedék találati listája ne nulla legyen, elismerjük, félreérthetõen fogalmaztunk: a Menedéknél valóban nincs ösztöndíj a migránsbarát képzésekben, de a szövegkörnyezetbõl, az elõzõ bekezdésbõl kiderül, a kifogásolt mondat nem is a Menedékre vonatkozik, hanem a korábban említett Szubjektív Értékek Alapítványra, a meghiúsult kanizsai képzés egyik szervezõjére.

Szóval, nem értjük, hogy mi a Menedék problémája. Talán csak nem az, hogy vidéken sem lehet az embereket palira venni?! Azzal a kifejezéssel pedig végképp nem tudunk mit kezdeni, hogy valótlanságokat sejtetünk – nyilván leírták, cáfolták volna konkrétan, ha lenne ilyen. De csak frázist sikerült puffogtatni.

 

De ha már kapcsolatba kerültünk, picit utánajártunk a Menedék - Migránsokat Segítõ Egyesületnek is. Nos, sokat nem is kellett nyomoznunk, az egyik országos lap néhány nappal ezelõtt feltárta: „Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózatának fizetési listáján szerepel a Menedék Migránsokat Segítõ Egyesület. (Operatív) igazgatója, Kováts András önéletrajza szerint alkalmi vendégelõadó a tõzsdespekuláns egyetemén, akárcsak Örkény Antal, az egyesület elnöke és a felügyelõbizottság egyik tagja, Melegh Attila ugyancsak megfordult már a Central European Universityn (CEU)”.

 

Szögezzük le: mindez nem baj, mindenki azzal üzletel, akivel akar. Csak nem árt tudni. Hogy kikkel is levelezünk.

Péter Árpád

Képek:

A Menedékhez hasonló szervezetek – már megint nem a Menedékrõl beszélünk – ilyen grafikákkal kampányolnak a magyarok és Európa biztonságát is jelentõ határzár, kerítés lebontásáért

Vendégprofesszor. Örkény Antal egyesületi elnök a Soros-egyetem honlapján

Az eszébe jutott már valakinek, hogy kerül egy migránshoz megafon? Ki adja a kezébe? Talán egy segítõ egyesület?2017-09-30 06:17:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül