Ma 2023. 6 7.
Róbert, Robertina, Arianna napja van.
Látogatók száma : 55365502    
Honlapkeszites

A fél Dunántúlt végiglopta a 65 éves férfi

Egy munkanélküli, hajléktalan életmódot folytató férfi végiglopkodta Zala, Vas, Veszprém, Komárom – Esztergom és Somogy megyék élelmiszerboltjait és drogériáit, mire rendõrkézre került. Az ügyben a keszthelyi ügyészek képviselik majd a vádat, hiszen a lopások jó részét a Balaton-parti város térségében követte el. A vádemelés részleteirõl dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Fõügyészség sajtószóvivõje tájékoztatta hírportálunk olvasóit.


Az idõs vádlott munkanélküli, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezõ, hajléktalan életmódot folytató személy, aki bûncselekmények elkövetésébõl, élelmiszer és drogéria üzletekbõl ellopott élelmiszerek, illetve piperecikkek eladásából biztosította megélhetését. Számos esetben volt már büntetve, legutóbbi elítélésébõl 2016. május 20-án szabadult, melyet követõen – bûnözõ életmódját folytatva, rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedve – több dunántúli településre, kifejezetten bûnelkövetési céllal elutazva követett el újabb bûncselekményeket, amelyek mindegyike bolti lopás volt.

A terhelt 2016 nyarán és õszén Keszthely, Hévíz, Körmend, Celldömölk, Bük, Balatonalmádi, Veszprém, Tata és Kaposvár különbözõ élelmiszerboltjait és drogériaüzleteit fosztogatta, oly módon, hogy vásárlási szándékot színlelve tért be az üzletekbe, majd a nála lévõ táskát – az eladók figyelmetlenségét kihasználva – rendre telepakolta a több tízezer forintos értéket képviselõ, lopott árucikkekkel – elsõsorban parfümökkel –, míg a pénztárnál csak néhány száz forintos apróságokat fizetett ki. Széles volt a rabolt portékák palettája, elsõsorban a márkás férfi és nõi parfümökre utazott: jó néhány üvegcse Calvin Klein, Kenzo, Burberry, James Bond, Hugo Boss, Bulgari, Versace, Davidoff, Sevignon, Tom Tailor, David Beckham, Nautica, Bruno Banani és Mexx esett áldozatul ténykedésének. De lopott még Gillette borotva-penge csomagokat, szeszes italokat, kávét, kolbászt, Pick-szalámit, sõt, még tepertõkrémet is. Volt olyan üzlet, ahonnan néhány perc alatt negyedmillió forint értékû parfümmel távozott fizetés nélkül, és olyan bolthálózat is, amelynek összességében egymillió forintos kárt okozott.

Mindezek miatt a 65 éves férfit, mint többszörös visszaesõt vádolta meg folytatólagosan elkövetett lopás bûntettével, valamint néhány esetben – a kárösszegtõl függõen – lopás vétségével is a Keszthelyi Járási Ügyészség.

Papp Attila2017-09-30 05:32:00


További hírek:


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül