Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044858    
Honlapkeszites

Õszi korzó - Táncos mûsorokkal kezdõdött az Ady utcai forgatag

Elkezdõdött a Kultúr Korzó. Zenés, táncos programokkal indult a rendezvény, mely hétfõn különbözõ történelmi korok hangulatát varázsolta az Ady utcába. A programot már harmadik alkalommal rendezik meg a szervezõk.

Színes forgatag volt az Ady utcai Kultúr Korzó ünnepélyes megnyitóján. Dénes Sándor polgármester a rendezvényen azt mondta, örül, hogy ezt a kulturális kezdeményezést idén is folytatják. „A kultúrának is szeretnénk adózni, mert aki ide ellátogat, általában a délutáni, esti órákban, akkor olyan programokkal találkozik, amelyben biztos, hogy örömét leli" – fogalmazott Dénes Sándor polgármester.


Az õszi Kultúr Korzón is a tavaszihoz hasonló tematikus napok várják az érdeklõdõket. Hétfõn a táncé volt a fõszerep. A zenés, táncos elõadások leginkább a 19 és 20. század fordulóját idézték meg az érdeklõdõk számára. Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület vezetõje azt mondta: „A városunkon elég végigmenni, s akárhova nézünk, mindenhol ez a korszak köszön vissza. Úgy gondolom, Nagykanizsának ez, ahogy a virágkora volt, nagyon jó rá emlékezni, és az emberek gondolatában is egy nagyon jó érzést kelt akkor, amikor kicsit visszanézhetünk ebbe a nem annyira távoli múltba. S mégis egy olyan polgári életet, amit egy városi ember akkor megélt, mi mai városi, városban élõ emberek miért ne próbálhatnánk meg újra?"

A fiatal táncosoknak nem volt könnyû az utca aszfaltján táncolni. Jáger Laura kérdésünkre elárulta: „Linóleumon olyan minõséget nem tudunk produkálni, mint egy táncteremben, fellépésen vagy versenyen, de itt is megoldjuk. Igyekszünk minél jobb minõséget produkálni, hogy a közönség és mi is élvezzük." Kedden a városi könyvtár programjai foglalták el a korzót.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-27 04:35:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül