Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358738    
Honlapkeszites

3D-s origamik

Megnyílt Az én hobbim sorozat legújabb kiállítása a HSMK-ban. Állatokat, növényeket, tárgyakat ábrázoló 3D-s origami figurák fogadják a betérõket a HSMK elõterében. Ezeket Laczó Zsófia készítette. A különleges technikát az internet segítségével tanulta meg.


Egy-egy ilyen figura több száz, esetenként több ezer apró elembõl áll. A bonyolultabbakhoz ragasztó is szükséges. "A kisebb darabból állók a nehezebbek, mert nehezebb meghajtogatni, nehezebben áll a kézre. Inkább a nagyobbakat könnyebb megcsinálni. Ez a Minyon is például egy könnyebb darab" - fogalmazott Laczó Zsófia.

Zsófia elsõ figurája egy béka volt, az említett Minyont pedig még két hónap alatt készítette, de azóta annyit fejlõdött, hogy ma már két hét alatt megcsinálná. Az én hobbim sorozat következõ kiállítása is a papíralapú lesz. "A következõ ilyen „én hobbis” programunk pedig bélyegkiállítás lesz, méghozzá a népviseletek témakörben, ahol bélyegek és képeslapok is lesznek" - mondta Horváthné Gelencsér Edit a HSMK intézményegység-vezetõje.

Laczó Zsófia 3D-s origami munkáit október 15-ig láthatják az érdeklõdõk.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-25 04:57:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül