Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044549    
Honlapkeszites

Énekeltek, táncoltak és estig vigadtak az 1. Miklósfai Kultúrkavalkád résztvevõi

Jó kedvû emberektõl volt hangos szombaton a Mindenki Háza. A kulturális kavalkádon énekeltek, táncoltak, viccelõdtek, vagyis több mûfajban mutatták meg magukat a fellépõk.


Az ilyen programok közösségépítõ és összetartó szerepükön túl is fontosak. "Ápolják azt a kincset, a népdalt, a népzenét, amely a hagyományunk, és ezt meg kell tenni. Úgyhogy én nagyon örülök annak, hogy jól érzik magukat és nagy számban jöttek el, mint mindig. Remélem, hogy ennek folytatása is lesz" - mondta Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere.

A fellépõ kulturális csoportoknak és a hozzájuk hasonló civil közösségeknek az örökség továbbadásában és a példamutatásban is fontos szerepük van. "Ezeknek a rendezvényeknek nemcsak az a célja, hogy egy-egy együttes megmutassa, a munkájuknak milyen eredménye van, hanem az is, hogy csalogassák a szépen lassan utánuk jövõ generációkat, akiket érdekel a hagyomány, érdekel az a magyar identitás, a magyar identitás által képviselt népdal-, nótakultúra, tánckultúra, amit õk elõadnak" - fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ.

A rendezvény ötletgazdájának az volt a célja, hogy a helyi énekescsoport, a Szirének találkozzon a térség több kulturális csapatával. "Ennek a lényege az, hogy megismerjük egymást, hogy tapasztalatot gyûjtsünk mi miklósfaiak, hogy más településeken hogy mûködik ez az egész kulturális élet, hogy kedvet kapjunk mi is még több csoportot létrehozni" - tette hozzá Köteles Józsefné a Miklósfai Városszépítõ és Közmûvelõdési Egyesület elnöke.

Míg a fellépõk egymást váltották a színpadon, addig az udvaron már készült a pörkölt, amivel a házigazdák kedveskedtek vendégeiknek. Az elõadások és a vacsora után jó hangulatú közös nótázás zárta az estet.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-25 04:33:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül