Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55407983    
Honlapkeszites

Nyílt nap a PEN-en

A Pannon Egyetem hivatalos nyílt napjának keretében a kanizsai felsõoktatási intézmény iránt érdeklõdõ fiatalok ismerkedhettek meg a dél-zalai városban mûködõ oktatási telephely életével, illetve szakjaival.

Persze, úgy teljes, ha azt írjuk, egyben az egyetem többi karáról is gyûjthettek sok hasznos és részletes információt a (leendõ) hallgatók, vagyis nem kimondottan csak a kanizsai kampusz kínálta lehetõségek szerepeltek terítéken.
Ahogy azt a gyors felmérésbõl kiderülhetett, a kanizsaiak mellett jó néhány fiatal érkezett példának okáért Kaposvárról, Szombathelyrõl, Lentibõl vagy éppen Zalaegerszegrõl is. Ami korántsem véletlen, legalábbis ez kiderült Lehota-Szlovik Edit szavaiból:
- Már októbertõl jártuk Somogy, Vas és Zala középiskoláit, buzdítván arra a diákokat, hogy jöjjenek el és nézzék meg, nálunk milyen szakokat választhatnak a végzõsök – mondta a kanizsai campus PR koordinátora. - Ha pedig már eljöttek a nyílt napra, itt arról is tudunk nekik sokrétû információval szolgálni, hogy az egyes szakokon belül tulajdonképpen mit is tanulnának az elkövetkezendõkben. Egy turizmus-vendéglátás például hangozhat akár humán irányultságúként is, de gyakorlatilag egy közgazdász szakkal van dolgunk ez esetben.


S ha már szóba került, mely városokból futottak be érdeklõdõk, az sem egy elhanyagolható, hogy a helyiek is alternatívaként tekintenek a Nagykanizsán „kínáltakra”. Wiesner Ákos, a Mezõ Gimnázium negyedikese például gyakorlatias megközelítéssel tekintett jövõje elé: „Költségeiben is jóval kedvezõbb, ha kanizsaiként a városban maradhatnék, valamint ezen túl egyébként is roppant szimpatikus a turizmus-vendéglátás szak. Az elképzeléseimet így kombinálva tûnik szimpatikusnak az itthon maradás. No, és a kanizsai baráti társaságomból sem szakadnék ki gyökerestõl, szóval nem elképzelhetetlen, hogy maradok a városban.”
Polgár László2010-01-20 14:53:15


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül