Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55388255    
Honlapkeszites

Épülhet a sportpálya

Csaknem 1,3 millió forintról szóló utalványt adott át a gyermekotthonnak Lubics Szilvia.


Az átadáson Cseresnyés Péter államtitkár, Nagykanizsa és térsége országgyûlési képviselõje azt mondta: Lubics Szilvia olyan sportoló, aki példát mutathat sok mindenkinek abban, hogyan kell célokat kitûzni, és a célok elérése érdekében mennyi munkát kell elvégezni, lehetõleg örömmel. „Az õ sikere – bár egyedül érte ezeket a sikereket el – nemcsak az övé, hanem a családjáé, férjéé, gyermekeié, akik sokszor nélkülözték, amikor edzett vagy éppen hosszú ideig versenyen volt. És többek közt ezzel a támogatással – hogy egy biztos családi háttér van mögötte – tudta ezeket a sikereket elérni” - fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ.

Lubics Szilvia nem csak ezzel az akcióval segít a gyermekotthonban élõknek. „Rendszeres látogatója a gyermekotthonnak, beszélget a gyerekekkel, felhívja a figyelmüket a mozgásra, a munka fontosságára, annak eredményére” - hangsúlyozta Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere.

Az ultrafutó kezdeményezésére egészségmegõrzõ program indult az intézményben, az elõadások mellett pedig két közös futóversenyen is részt vett Lubics Szilvia az otthon lakóival.

Györe Edina szerint a futónõ önzetlen segítõtevékenységét a mostani akció koronázta meg. „Azt gondolom, most ez a tortán is a cseresznye. Közel 1,3 millió forinttal támogatja a futása révén a gyermekotthon környezetének szebbé tételét, hiszen egy nagyon szép sportpálya létesül ebbõl a támogatásból” - mondta Györe Edina a Szociális és Gyermekvédelmi Fõigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója.

Lubics Szilvia jótékonysági ötlete a versenyre való felkészülés során született. Az volt a célja, hogy a számára kiemelkedõ jelentõségû megmérettetés ne csak róla szóljon, így a futóverseny kilométereit lehetett megvenni egy jó ügy érdekében. „Nyilván nem tudtuk, hogy ez most milyen fogadtatásra lel, de gyakorlatilag folyamatosan jöttek a felajánlások, és közel háromszor annyi pénzt tudtunk összegyûjteni, mint az alap elképzelés volt. Beszéltünk a gyermekotthon vezetõségével, hogy nagyjából mi lenne az az összeg, amibõl õk már el tudnák kezdeni ezt az egészet. És azt rendesen túlteljesítettük” - nyilatkozta Lubics Szilvia.

A jelenlevõk egy kisfilmet is megnézhettek a világ egyik legnehezebb versenyének tartott Badwaterrõl. Lubics Szilvia és a kanizsai gyermekotthon lakói közötti kapcsolat pedig a sportpályával tovább erõsödik, hiszen még több lehetõségük lesz közösen mozogni.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-23 06:05:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül