Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54772216    
Honlapkeszites

Tökfesztivált rendeznek hétvégén az Õrségben

Ezen hétvégén rendezik meg az XIV. Õrségi Tökfesztivált, amelynek eseményei a Vas megyei Õriszentpéteren, Szalafõn, Nagyrákoson és Magyarszombatfán zajlanak - közölték az MTI-vel a szervezõk.


Õr Zoltán, Õriszentpéter polgármestere elmondta: a fesztivál ünnepélyes megnyitóját szombaton délelõtt tartják Õriszentpéteren, de Nagyrákoson már pénteken este hat órától a helyi mûvelõdési házban meséléssel egybekötött tökmagköpesztésre várják az érdeklõdõket, a nagyrákosi tájházban pedig egy régi kovácsmûhelyt mutatnak be, mûködés közben.     

Szombaton délelõtt  Szalafõn az Õrségi Népi Mûemlékegyüttes területén kirakodóvásár kezdõdik, ugyanott a pajtaszínházban egymást követik majd a programok, gyermekeknek szóló interaktív koncert a Rózsabors Zenekar tolmácsolásában, majd Heffenträger Ferenc Méhek a természet színpadán címû elõadása, délután a Ziránó Bábszínház elõadása, Joós Tamás énekmondó elõadása várja a közönséget.     

Õriszentpéteren az ünnepélyes megnyitó után ökumenikus terményáldásra kerül sor, ezt követõen pedig kézmûves foglalkozások, például töklámpás faragás kezdõdik. Koradélután helyi néptáncegyüttesek, énekkarok lépnek fel, öt órától az Ismerõs Arcok ad élõ koncertet, este pedig hagyományosan a tökkirály választás és a fesztiváldíjak átadása következik, a napot töklámpás felvonulás és a Budapest Marching Jazz együttes koncertje zárja.     

A polgármester tájékoztatása szerint az Õrségi Tökfesztivál programjai a kirakodóvásár és a kézmûves foglalkozások és a délelõtti családi és gyermekprogramok vasárnap is folytatódnak, sõt Magyarszombatfán, ahol helyi termékek vásárát tartják, cserépedényben és bográcsban fõtt ételeket kóstolhatnak az érdeklõdõk.

MTI - Kanizsa2017-09-22 09:05:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül