Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044834    
Honlapkeszites

Színpadi búcsú a színészlegendától

Elköszönt a nagykanizsai közönség a Kossuth- és Jászai-díjas színmûvésztõl Vári Évától.


Egy idõs, zsidó asszony gyásza – nemcsak a halál, az élet felett is. Röviden így foglalható össze Martin Sherman 1999-ben szerzett monodrámája, amely másfél óra alatt eleveníti fel a címszereplõ életének és a 20. századnak a nagy fordulatait.

A nagykanizsai származású Vári Éva tavasszal jelentette be visszavonulását. Tegnap este így egyszerre búcsúzott a Rose címû darabtól és a kanizsai közönségtõl is. „Gyakorlatilag 18 éves korom óta a színpadon vagyok. Nem titok, 59 éve játszom. Az idén elhatároztam, hogy abbahagyom, befejezem – azt nem mondom, hogy örökre, mert nem tudhatom, hogy egy év múlva mit gondolok majd errõl. Most csak annyit tudok, hogy szükségem van a pihenésre, arra, hogy új impulzusok érjenek az életben” - mondta Vári Éva színmûvész.

Az elõadás végén állva tapsolta a közönség a mûvészt, akinek Tóth Nándor alpolgármester elismerõ oklevelet adott át. „Végezetül átadnék egy képzõmûvészeti alkotást, ez szintén egy, a városunkban élõ alkotómûvész, Járási Ildikó tûzzománcképe. Ha felakasztja a falra, gondoljon arra, hogy Kanizsáról indult. Hadd köszönjek el azzal a szlogennel, hogy Kanizsa vár, Kanizsa vissza vár. Kanizsa minden elszármazott fiát és lányát szeretettel hívja és várja vissza” - fogalmazott az alpolgármester.

Vári Éva a nagykanizsai diákévek után Kaposvárra került, onnan pedig Pécsre, ahol élete meghatározó szakaszát töltötte. Késõbb – visszavonulásáig – Budapesten játszott, pályafutása alatt csaknem 200 darabban láthatta a közönség. A mûvész Pécsen él, ahol a tervei szerint továbbra is vállal kisebb szerepeket.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-21 04:45:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül