Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51046278    
Honlapkeszites

Hamarosan megjelenik a Piarista-iskola kórusainak CD-je

A lemezen elsõsorban az egyházi évhez és a nagyobb ünnepekhez kapcsolódó zenemûvek lesznek hallhatók.


Még az õsz folyamán megjelenik a lemez, amely az iskola történetében már a harmadik lesz. Az új CD-re 26 zenemû került a Gregoriana Schola, a Mathia Károly Vegyeskar és a Piccolo Kamarakórus elõadásában. „Nálam tavaly egy nagyon jó generáció ballagott el, és így jött az ötlet, hogy rögzítsük ezt, mielõtt ezek a diákok elmennek, és amúgy a kórus most tényleg nagyon jó formában van. Persze, sok rögzítésünk volt már videón, de mégis egy lemez azért más. A homokkomáromi templomban két napot dolgoztunk, és annyira együtt volt a társaság” - mondta Rácz Andrásné a Piarista-iskola kórusvezetõje.

A felvételeken mintegy nyolcvan diák vett részt. „Ezek a gyerekek reggel, a 0. órában jönnek kórusra vagy délután, a 8-9. órában, tehát ez egy külön erõfeszítést is kíván tõlük – de mégis csak kilép ebbõl az erõfeszítésbõl, és valami olyasmit csinál, amit nem lehet másként, mint szeretettel és önmagam teljes egészét beleadva” - fogalmazott Nyeste Pál a Piarista-iskola igazgatója.

A CD-n egyszólamú gregorián énekek, valamint vegyeskari mûvek hallhatók nagy-, illetve kamarakórusi elõadásban. A zenei anyag illeszkedik az egyházi év menetéhez és ünnepeihez, de a diákok egy-két világi dalt is felénekeltek a lemezre.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-19 04:52:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül