Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55388998    
Honlapkeszites

Átadták az idei Szalay Annamária-médiadíjakat

Nagy Katalin, a Magyar Rádió Vasárnap újság címû mûsorának felelõs szerkesztõje és Hanczár János író, újságíró, beszédtanár vehette át hétfõn Budapesten a Szalay Annamária Média Alapítvány most negyedik alkalommal átadott díját.


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a 2013-ban, Szalay Annamária halálának évében létrehozott elismerést odaítélõ kuratórium elnöke az eseményen arról beszélt: egy kitûnõ ember emlékét õrzi a díj, amellyel azokat ismerik el, akik az õ elveinek megfelelõen alkotnak.     

Hozzátette, ahogyan telnek az évek, egyre inkább hiányzik személyisége, mosolya és az az okos világlátás, amellyel a médiára és annak környezetére tekintett - idézte fel a politikus a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elsõ elnökének emlékét.     

Varga Mihály elmondta: a díj névadója hithû keresztényként és igaz magyar emberként azt vallotta, hogy végeznünk kell a munkánkat és nem szabad csüggednünk, ugyanakkor figyelmeztetett arra is, hogy ha a médiát "parttalanná tesszük", és nem védjük meg a felnövekvõ nemzedékeket a káros tartalmaktól, akkor "a felnövekvõ generációk életét fogjuk sokkal nehezebbé tenni".     

Elmondta: Nagy Katalin, az MTVA vezetõ szerkesztõje az 1980-as években kezdett rádiózni, majd a televíziózásba is belekóstolt, tevékenységét szakmai ás állami elismerésekkel díjazták, Hanczár János pedig beszédpedagógusként a legfiatalabb korosztályok játékos tanításától kezdve végzi a beszédmûvelés feladatát, bonyolult ügyekben is a közérthetõ beszéd fontosságát mutatva fel.(Képünkön Szalay Annamária)

MTI - Kanizsa2017-09-18 12:57:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül