Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414977    
Honlapkeszites

Hagyományõrzõ nap Letenyén

Elsõ alkalommal szerveztek hagyományõrzõ napot Letenyén, amelyre negyedszáz együttest, csoportot hívott meg a Letenyéért Közéleti Egyesület. A népi kultúra számos területét bemutatták a találkozón – a gasztronómiától a kézmûves mesterségekig.


A hagyományõrzõ találkozót pályázati támogatással szervezték meg a határvárosban, és a helyiek úgy tervezik, nem egyszeri alkalomról van szó. „A helyi értékeket, akár a nép mesterségeket, vagy ahogy említettem, a helyi kultúrát, vagy éppen a gasztronómiát tovább kell örökíteni a felnövekvõ generáció számára. Én azt gondolom, hogy lesz ennek folytatása”- fogalmazott Farkas Szilárd, Letenye polgármestere.

Ezek a programok nemcsak a hagyomány- és értékõrzést, hanem a közösségépítést is szolgálják. „Ezek az alkalmak azért jók, mert ilyenkor biztatást kapnak azok az emberek, akik a múlt értékeit fontosnak tartják. Hogy tovább ápolják azokat a hagyományokat, amelyeket apáiktól, anyáiktól, nagyszüleiktõl örököltek. És egy ilyen alkalom Nagykanizsán vagy Letenyén, vagy éppen a térség bármelyik településén kiváló lehetõséget biztosít arra, hogy ne csak fellépjenek a mûvészeti együttesek, ne csak bemutassák tudásukat a kézmûvesek, hanem biztatást is kapjanak – ahogy már mondtam – hogy õrizzék ezt a tudást, amit eleinktõl örököltünk” - hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ.

A hagyományõrzõ napot a térség településeinek kiállítása kísérte, a letenyei mûvelõdési ház udvarán pedig kézmûvesek várták az érdeklõdõket.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-18 05:06:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül