Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51047051    
Honlapkeszites

A jótékonyság hívó szavára gyûltek össze a kanizsaiak és a környékbeliek

Nyári Károly és a Nyári-lányok léptek fel a HSMK színpadán, a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáival. A közönség ezúttal a Roma Nemzetiségi Önkormányzat által mûködtetett hétvégi kollégium mûködését támogatta.


Megtelt a színházterem pénteken este, a mûvészek elõadását sokan tapsolták végig, ezzel egyúttal segítve az 1998 óta mûködõ hétvégi kollégiumot, amelyben roma és nem roma származású gyermekek felzárkóztatását, tanulását segítik önzetlen pedagógusok közremûködésével. „Az otthoni körülmények nem mindenkinek engedik meg azt a lehetõséget, hogy plusz korrepetálási órákat vegyenek, vagy éppen felzárkóztatásért fizessenek. Ezért mi olyan különbözõ pénzeszközöket tudunk mozgatni, melyeket pályázatokból, illetve nem utolsó sorban ilyen jótékonysági est kapcsán tudunk mozgósítani. Pedagógusok bérére elsõsorban, és a gyermekek étkeztetésére fordítjuk ezeket a költségeket” - mondta Teleki László országgyûlési képviselõ.

Kanizsán a jó cél érdekében össze tudunk fogni – ezt hangsúlyozta köszöntõjében Dénes Sándor polgármester és Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ. A Kanizsán és a térségben élõk nem sajnálják az energiát és a munkát, s ha kell, akkor anyagiakkal segítenek. „Akkor, amikor Nagykanizsa iskolai közössége fogott össze, és több mint 4 km-es szeretetláncot csináltak. Vagy a tavalyi év végén, mikor 4300 cipõs doboznyi ajándékot tudtunk szétosztani. Nem csak kanizsai rászoruló gyerekeknek, hanem Kanizsa környékén élõknek, vagy éppen a határon túl élõ magyar gyerekeknek. Tehát Kanizsa össze tud fogni. És a mai estére visszatérve: ez is azt bizonyítja, ha van egy akarat, van egy jó cél érdekében megfogalmazott szándék, akkor az anyagiakat nem sajnálva szervezhetnek a jótékonykodni akaró embereknek egy-egy estet” - fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ.

Nyári Károly elõadómûvész is szívesen vállalta a kanizsai fellépést a nemes cél érdekében. „Számunkra nem idegen a jótékonysági koncert és a jótékonykodás sem, mert a jótékonykodásnak vagyok az elkötelezett híve. És úgy gondolom, ha mi, a zenénkkel és a mûsorainkkal, koncertjeinkkel tudunk az embereknek segíteni, és ezzel valakinek örömöt tudunk szerezni – akár csak ha a lelkét és a szívét egy kicsit gyógyítgatjuk, nekünk már az is megfelel. De természetesen, ha mindez anyagiakban is megnyilvánul, akkor ez pluszban jó nekünk” - hangsúlyozta Nyári Károly.

A telt házas jótékonysági koncert hatalmas sikert hozott, a publikum vastapssal hálálta meg a fellépõ mûvészek teljesítményét.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-17 04:44:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül