Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760212    
Honlapkeszites

Nyitott Templomok Napja

A XI. Ars Sacra Fesztivál nyitónapján a református gyülekezet énekkara és Nagykanizsa Város Vegyeskara ad közös koncertet.


Szeptember 16-án, a Nyitott Templomok Napjával kezdõdik a XI. Ars Sacra Fesztivál. Az országos programhoz csatlakozó templomokban ilyenkor elõadásokat, filmvetítéseket, kiállításokat tartanak. Szombaton 18 órától a református templom is szélesre tárja a kapuit. „A vezérigéje ennek a fesztiválnak az, hogy »Ne féljetek!«. Ezen kívül Szent László-emlékév is van. Ez mind arra utal, hogy be lehet jönni, hiszen a templom nyitva van. Az a legjobb, ha nyitott szívvel térünk be egy nyitott templomba, és Isten-élményekkel gazdagodva tudunk kilépni a templomból” - fogalmazott Hella Ferenc református lelkipásztor.

Az érdeklõdõk a református gyülekezet Csillagfény Kórusának és Nagykanizsa Város Vegyeskarának ingyenes koncertjén vehetnek részt. A Cseke József vezette kórus már sokszor énekelt templomokban, így ez a fajta közeg nem ismeretlen a mûvészeti együttes számára. „Ez egy fantasztikus lehetõség azoknak is, akik nem hívõk, de kulturális tényezõként tekintenek egy egyházi térre. Jelen esetben megtapasztalhatják az építészeti tér mellett a szakralitás egy nagyon fontos momentumát, a zenét. Ez az est ráadásul azért is jó, mert a katolikus liturgikus zene mellett megszólal a protestáns egyházi zene is” - mondta Cseke József, Nagykanizsa Város Vegyeskara karnagya.

A koncert méltó módja lesz az 500 éves reformáció megünneplésének, de egyúttal tisztelgés a kettõs Kodály-jubileum elõtt is. A mûsorban régi és kortárs, külföldi és hazai zeneszerzõk mûvei egyaránt elhangzanak, olykor a két kórus – mintegy hatvan énekes – közös elõadásában.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-15 09:31:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül