Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357559    
Honlapkeszites

Tagtoborzót rendezett a Magyar Szablyavívó Iskola Kanizsán

A kardozók ugyanis azt szeretnék, hogy minél többen megismerkedjenek ezzel az õsi magyar sportággal. Az elsõ alkalmon még csak pár érdeklõdõ volt, aki azonban lemaradt, szeptemberben még csatlakozhat.


Jól forgatták a fegyvert a szablyavívó iskola növendékei már az elsõ órán is. Az öt újonc elõször az alapokkal ismerkedett. „Azért jöttem el, mert mindig is érdekelt a vívás, fõleg egy sorozat által. És mit mondjak még róla... Láttam a hirdetést és gondoltam, hogy eljövök, mert megtetszett a vívás” - árulta el Szabó Bence Álmos.

Vannak azonban olyan kardozók is, akik már rutinosan mozognak a teremben, hiszen a kezdetektõl, azaz 2012-tõl tagjai a szablyaiskolának. „Engem mondjuk mindig is érdekelt a szablya, de nemcsak a szablya, hanem bármiféle ilyen kardos téma, vívások. Tehát ebbe beletartoznak a japán katona, illetve a középkori kardok, kétkezes, másfélkezes, de most itt lehetõség van a hagyományos magyar szablyára, ami talán az egyik legjobb technika. Úgyhogy ebbe bele is kezdtem, és már egy jó ideje megy” - mondta Fehér Attila, akinek szablyavívó tudása jelenleg haladó szinten van, ehhez azonban nagyon sok gyakorlásra volt szüksége. Akik pedig szeretnének hasonló tudást szerezni, csatlakozhatnak a kanizsai csapathoz. „Olyan embereket várunk most a nagykanizsai szablyavívó iskolába, akik gondolják, hogy kipróbálnák a hagyományos szablyavívást, illetve a klasszikus szablyavívás elemeit, szeretnék elsajátítani a hagyományõrzõ vívást. Ez az elsõdleges cél. Mi nemcsak abban próbálunk segítõ kezet nyújtani az embereknek, hogy megtanulják ezt a kardvívást, hanem abban is, hogy egy kicsit a magyarságtudatukat is erõsítsük” - fogalmazott Gausz Tamás, a Magyar Szablyavívó Iskola oktatója.

A magyar kardvívók ugyanis egy évszázadon keresztül hatalmi fölényt vívtak ki a páston, tette hozzá Gausz Tamás. Az edzéseket egyébként a Bolyai-iskola alagsori tornatermében tartják, a foglalkozások pedig szeptemberben ingyenesek.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-15 05:58:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül