Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408876    
Honlapkeszites

Zármuzsika

A zene a fotósok egyik kedvenc, sokak szerint lassan már elkoptatott témája. A Pécsi Fotókör tagjai mégis megpróbáltak valami újat kihozni belõle. Ennek eredménye lett a Zármuzsika címû kiállítás, amelyet tegnap nyitottak meg a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban.


A kiállított fotók többsége kifejezetten a kanizsai tárlatra készült. Van, aki egy koncert felszabadult hangulatát, más a zenehallgatás okozta belsõ örömöt igyekezett láthatóvá tenni. „Jobbára koncertfelvételeket hoztam. Az én fotóim nem feltétlenül kiállításra szánt képek. Riporterként dolgozom, és az archívumban találtam olyanokat, amik jól passzolnak a kiállítási anyaghoz. Emellett azért van két kép, ami direkt ide készült, kísérletezõ jelleggel” - mondta el Zsirai Tibor a Pécsi Fotókör tagja.

A Pécsi Fotókör tagjai nem mind pécsiek: Marcaliban, Budapesten Kaposváron és Nagykanizsán élõ fotósok is csatlakoztak a baranyai városból indult, és elsõsorban az interneten szervezõdõ baráti társasághoz. „Virtuálisan tartjuk egymással a kapcsolatot, és szervezzük meg, hogy mikor fogunk személyesen is találkozni, fotósétákon részt venni, kiállításokat szervezni vagy meglátogatni. Az aktív tagok száma 15-20 fõre tehetõ” - fogalmazott Lengvári István fotós.

A Zármuzsika címû kiállításon tíz fotós képei láthatók az Õsze András Galériában, szeptember 30-ig.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-11 05:26:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül