Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350415    
Honlapkeszites

Hûvösebb, változékonyabb idõ lesz a jövõ héten

Lehûlésre, változékonyabb idõre kell készülni a jövõ héten, a maximumok egyre inkább 20 Celsius-fok körül alakulnak majd. Emellett többször várható esõ és erõs, viharos szél is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.


Hétfõn az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap. Emellett napközben néhol - fõként nyugaton - kora estétõl egyre több helyen zápor, zivatar is várható. A szél megélénkül, többfelé meg is erõsödik, zivatar környezetében, valamint estétõl a Dunántúlon egyre nagyobb területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hõmérséklet 13-19, a legmagasabb hõmérséklet 27-32 fok között valószínû.     

Kedden is erõs, több helyen viharos lehet a szél. Emellett eleinte többfelé, majd fõként északkeleten, keleten várható esõ, zápor, fõként keleten, északkeleten helyenként zivatar is kialakulhat. A leghidegebb órákban 13-20 fok lehet. Napközben 17-24 fokig melegszik a levegõ.     

Szerdán kezdetben délen néhol lehet még zápor, de késõbb csapadék már nem valószínû, napos idõ várható. A minimumhõmérséklet 7-13 fok között valószínû. A nappali maximumok 20-25 fok között alakulnak.     

Csütörtökön eleinte túlnyomóan derült, napos idõ várható. Délután, este viszont már fõként a Dunántúlon és északon szórványosan zápor is lehet, és több helyen erõs, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hõmérséklet 10-15, a legmagasabb hõmérséklet 23-28 fok között valószínû.     

Pénteken a kezdetben még erõs szél fokozatosan mérséklõdik. Eleinte fõként a Dunántúlon és északkeleten esõ, zápor még valószínû, majd megszûnik a csapadék. A leghidegebb órákban 10-16 fok lehet. Napközben 16-22 fokig melegszik a levegõ, keleten lesz a melegebb.     

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett több helyen alakulhat ki záporesõ. A minimumhõmérséklet 9-14, a maximumhõmérséklet 19-25 fok között valószínû.     

Vasárnap szórványosan alakulhat ki záporesõ, és helyenként megerõsödik a szél is. A legalacsonyabb hõmérséklet 10-16, a legmagasabb hõmérséklet 20-26 fok között alakul - olvasható az elõrejelzésben.

MTI - Kanizsa2017-09-10 16:23:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül