Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357638    
Honlapkeszites

Éliás és Tóbiás hazájában

Ahogy a nap kezdett lemenni, úgy egyre többen és többen érkeztek az Erzsébet térre pénteken. A fesztiválhangulat késõ éjjelig kitartott, és szombaton is folytatódott. Fiatalabbakat, idõsebbeket egyaránt vonzott a fesztivál elsõ napja. A nagyszínpad környékén is mindig nagy volt a nyüzsgés.


A kétszeres Fonogram-díjas Deniz péntek késõ délután lépett fel Nagykanizsán, és már akár ekkor ki lehetett volna tenni a telt ház táblát az Erzsébet térre. Nagy élet volt a standok és a sütödék környékén is.

Este az LGT emlékzenekar szórakoztatta a dödöllefesztivál látogatóit, akik a nagykoncert után sem vették hazafelé az utat.

Szombat délelõtt a szüreti felvonulás résztvevõi gyülekeztek – ki hangszerrel, ki borral érkezett. A MAMIK leginkább mindkettõvel, sõt, még egy õszi dalcsokorral is készült. „Mi nagyon jól szoktuk érezni magunkat, fõleg ha egy kis bor is társul a dödölle mellé” - mondta Gál Ferencné a MAMIK Hagyományõrzõ Dalkör vezetõje.

A Széchenyi tér és környéke szinte teljesen megtelt érdeklõdõkkel, családokkal. „Minden évben le szoktunk jönni, de most külön azért jöttünk korábban, hogy a gyerekek tudjanak pogácsát és szõlõt osztani. De délután is lejövünk nyilván, a ringliseket nem lehet kihagyni – meg a dödöllét, igaz Laura?” - kérdezte kislányát Nemes Mariann.

A menethez kanizsai és város környéki hagyományõrzõ és kulturális csoportok csatlakoztak.

Ének, zene, sõt még vadászkürtök hangja is kísérte a résztvevõk útját az Erzsébet térig. A szüreti felvonulás szinte a kezdetek óta a fesztivál egyik látványossága. A nap további részéhez Gyuri bíró csinált kedvet a kanizsaiaknak. „Vigadjunk hát együtt, mulassunk egy nagyot, ehhez kívánok mindenkinek egy nagyon szép, vidám napot.”

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-10 05:21:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül