Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408270    
Honlapkeszites

A dödölle mellett a kanizsai fesztivál a zalai nedûkrõl, a borokról is szól

Több mint tucatnyi, zömében megyei borház kínálta legjobb borait, azt hirdetve: a magyar borvidékek között igenis helye van Zalának is.


A borházak kínálatát már a fesztivál elsõ napján végigkóstolta a zsûri. 13 borház termékei álltak az ítészek elõtt. „A tapasztalataink nagyon jók. Igazából gyengébb, vagy hibás bortételekkel nem is nagyon találkoztunk. Szerintünk az elõzõ évekhez képest egy nagyon szép és egységes felhozatallal találkoznak a fogyasztók” - mondta el Wolf Sándor a Pest Megyei Kormányhivatal borászati felügyelõje.

Borlovagok is részt vettek a fesztiválon, a felvonulás elõtt és után is megkóstolták a szomszéd standok nedûit. Németh József – aki már több alkalommal birtokolta a város bora kitüntetõ címet Nagykanizsán -, ezúttal pinot noir vörös és rosé borokat hozott, emellett háromféle fehér bort is kínált az érdeklõdõ közönségnek. A szakember szerint a fesztivál látogatóinak ízlése alapján kell a nedûket elõállítani. „Nekem még nincs félszáraz, vagy félédes borom. Most megfogadtam az idén, hogy az idén csinálni fogok. Mert a hölgyek 99%-a édes bort keres, és nem tudjuk õket kiszolgálni. Egyébként a többi vendég inkább a fehér borok és a rosék felé mozdulnak, a vörösbor egy kicsit vissza szorulóban van” - fogalmazott Németh József borász.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-10 04:54:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül