Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315148    
Honlapkeszites

Böröcz a telekrõl, Bárdosi a kórházról

Pénteken délután két mszp-s önkormányzati képviselõ két különbözõ témában tartott sajtótájékoztatót. Böröcz Zoltán folytatta a sort Horváth István (Kanizsáért frakció) és Polai József (Kanizsáért frakció), valamint Bene Csaba (Fidesz) és Karádi Ferenc (Fidesz) témaboncolgatását követõen az Ipari Parkban lévõ azon terület kapcsán, ahova befektetõ szeretne jönni, munkahelyet teremtene, de Nagykanizsa Város közgyûlése még nem döntött érdemben a dologról.

- Nem lepõdöm meg, amikor ismerõseim azt kérdezik, mi történt, miért nem támogatta az önkormányzat, az ipari parkban a kedvezményes áron történõ területértékesítést, egy munkahelyteremtést is ígérõ vállalkozás részére. – kezdte Böröcz képviselõ. – Úgy látom, a FIDESZ helyi képviselõi ismét Karádi Ferenc Képviselõ Urat bízták meg a sajtótájékoztatókon történõ tengeri kígyó elõállításával és bûnbakok megnevezésével, a valóság ugyanis sokkal egyszerûbb, mint amit Õ, valótlan állításaival láttatni kíván. Tehát a valóság: a 2009. decemberi közgyûlés meggyõzõ többséggel döntött a terület értékesítésérõl. Nem igaz az állítása, hogy az MSZP-vel szemben hozta meg döntését a testület, ugyanis azt magam is támogattam és megszavaztam, nem feltételezem Karádi Úrról, hogy ne tudná, az MSZP elnökeként én is a szocialista frakcióban foglalok helyet.


- A Polgármester Úr - élve törvényes lehetõségével - január elejére rendkívüli ülést hívott össze, hogy a testület tárgyalja újra az értékesítést. – folytatta a képviselõ. – Karádi Úr állításával szemben – aki szívesen beszél a polgármester és az MSZP valamiféle ördögi összejátszásáról - kijelentem, hogy Marton István sem velem, sem Tóth László frakcióvezetõ Úrral nem tárgyalt a rendkívüli ülés összehívásáról, vélhetõen saját döntése volt, magam is csak a meghívóból értesültem errõl. A rendkívüli ülést megelõzõ bizottsági ülésen az MSZP képviselõk és az MSZP által delegált külsõs bizottsági tagok is támogatták az értékesítést, egyhangú bizottsági támogatással került a testület elé, tehát nem volt kockázata a rendkívüli ülésen annak, hogy a polgármester álláspontjával szemben egyhangú, támogató döntés születhessen a terület értékesítését illetõen. Teljesen váratlanul ért bennünket hogy a FIDESZ frakció a kötelezõ tárgyalást elõíró törvénnyel szembehelyezkedve, nem szavazta meg a napirendre vételt, ezzel megakadályozva a befektetõ számára történõ területértékesítést. Úgy látom, hogy a FIDESZ-nek, az általa jelölt polgármesterrel szembeni belháborúja következményeként ismét elveszni látszik egy lehetõség a munkahelyteremtésre, egy élhetõbb város megteremtésére.

Bárdosi Gábor kórház-ügyben kívánt szólni. Elmondta, õ semmiképpen sem fogja támogatni a Kanizsai Dorottya Kórház vezetõségének azon kérését, miszerint az önkormányzat fizesse ki a 2008 decemberében az önkormányzat által felmentett kórházigazgatónak, Dr. Kovács Józsefnek a bíróság által másodfokon megítélt 11 millió 600 ezer forintot. A volt kórházigazgató kinevezése is már jogszerûtlen volt, hiszen az egri kórházzal akkor még neki érvényben lévõ közalkalmazotti jogviszonya állt fenn. Ennek ellenére az õt kinevezõk a felmentésével sem értettek egyet. Bárdosi Gábor azt is hozzátette, hogy az önkormányzat jogorvoslattal fog élni a legfelsõbb bíróság felé.2010-01-17 14:48:05


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül