Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55407942    
Honlapkeszites

Fesztivál Murafölde központjában

Idén is csábítja a vendégeket a dödölle és a bor Murafölde központjába.


Nagykanizsán két napon át a gasztronómiáé és a kulináris élvezeteké a fõszerep. A XIV. Bor- és Dödölle Fesztivál hivatalos megnyitója ugyan tegnap késõ délután volt, de már órákkal elõtte lüktetett a város szíve, az Erzsébet tér.

A gyerekek, a kisiskolások önfeledten merültek el a forgatagban már kora délután, és a sütödéknél, árusoknál is volt érdeklõdõ. A nagyszínpadon, a fesztivál nyitónapjának délutánján egymást váltották a kanizsai és térségbeli elõadók, csoportok.

A dödöllétõl az édességekig, a frissítõktõl a borokig mindenki megtalálhatja a kedvére valót a fesztiválon. „Az összes vendéglátó egység megjelent most már a téren, az árusok is közel 60-an a Fõ utcát elfoglalták. A téren a borosok is kipakoltak már, úgyhogy többségében a zalai borokkal várják az érdeklõdõket” - mondta Horváth István, a KonTuRplusz Egyesület elnöke.

Késõ délutánra szinte teljesen megtelt az Erzsébet tér. A fesztivál megnyitóján Dénes Sándor polgármester a közösségépítés fontosságát hangsúlyozta. „Rólunk szól, Kanizsáról szól. Nem csak az étkekrõl, hanem az együttlétrõl, a közösségépítésrõl. Kanizsa közössége találkozni tud, lejön a térre. Együtt vannak, beszélgetnek. Közben nyilván a dödöllét nem lehet kihagyni, de aki a dödöllét megkóstolja, annak valamit inni is kell, kiváló zalai borok vannak, lesznek itt a fesztiválon” - fogalmazott Dénes Sándor polgármester.

Murafölde központjában, Nagykanizsán, a dödölle fõvárosában ez egy igazi ünnep, ahová számos turista érkezik. Errõl már Cseresnyés Péter beszélt. „Murafölde településeit a szervezõk megszólították, és jó néhány önkormányzat, település elfogadta ezt a meghívást, és együtt ünnepel Nagykanizsával. Ez pedig azt jelenti, hogy már nem csak formálisan, hanem ténylegesen is egy közös ünnepe ennek a térségnek a dödöllefesztivál. Azt hiszem éppen azzal, hogy jelentõs volt ez a hirdetés errõl a napról az országos médiumokban is, azt lehet mondani, hogy ez már egy közös térségi ünnep”- hangsúlyozta Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ.

A fesztivál tegnap éjszakába nyúlóan várta a kikapcsolódni vágyókat. A program ma felvonulással indul, azt követõen pedig a fõzõcsapatoké és a versenyé lesz a fõszerep.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-09 05:51:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül