Ma 2023. 3 26.
Emánuel, Emánuéla, Larissza napja van.
Látogatók száma : 54780936    
Honlapkeszites

Dödölle, bor, jó társaság: errõl szól a hétvége Kanizsán

A pénteken kezdõdõ, 14. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivált az újdonságok jegyében rendezik meg.


Már felállították a fesztivál elsõ faházait az Erzsébet téren – pár nap múlva a tér teljesen megtelik, a környékén pedig csaknem hatvan árus várja majd a kanizsaiakat.

A fõzõverseny zsûrijét idén olyan helyi, valamint országosan is elismert szakemberek alkotják majd, mint Rosenstein Tibor. „Õk is minõsítik majd azt a huszonnyolc fõzõcsapatot, amely szombaton megméretteti magát. Esetükben egy újdonsággal is elõrukkoltunk: bevezetünk egy vándordíjat, ami azt szolgálja majd, hogy jövõre is jöjjön el, és mutassa meg, milyen volt az a dödölle, amellyel megnyerte az idei fesztivált” - mondta el Horváth István a KonTurPlusz Egyesület elnöke.

A rendezvény egyik látványossága a szombati szüreti felvonulás lesz, amely idén tíz órakor indul a Széchenyi térrõl, számos csoport és egyesület részvételével. „Mazsorettek, a Nagykanizsai Fúvószenekar, természetesen a fesztivál örökös kisbírója, aki a saját udvartartásával, a kiskanizsai óvodásokkal vonul majd, aztán a zalai borvidéket népszerûsítve a Da Bibere Borlovagrend tagjai is felvonulnak a szüreti menetben” - fogalmazott Kovácsné Mikola Mária a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója.

Emellett barantások, íjászok, gólyalábasok, néptáncosok és dalkörök is csatlakoznak a menethez.

Dénes Sándor polgármester szerint a fesztivál legalább annyira szól a közösségépítésrõl, mint a gasztronómiáról, egyúttal emlékeztetett arra is, hogy a kanizsai dödölle, valamint a hozzá kapcsolódó fesztivál már a megyei értéktár része. „Nagyon örülnék annak, itt már említettem a sajtótájékoztatón, ha ez a kanizsai dödölle, ami tizennégy éve már a fesztiválunkon szerepel, egyszer eljutna oda, hogy hungarikum lenne. Talán jövõre, a tizenötödiken ezt az örömünket is bejelenthetjük” - mondta Dénes Sándor polgármester.

A 14. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztiválon helyi fellépõk és sztárvendégek szórakoztatják majd – éjszakába nyúlóan – az Erzsébet térre látogatókat. A helyszínen egy korcsolyapályát is felállítanak, amit – a többi játékelemhez hasonlóan – ingyen lehet használni a támogatóknak köszönhetõen.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-07 16:20:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül