Ma 2023. 3 26.
Emánuel, Emánuéla, Larissza napja van.
Látogatók száma : 54781009    
Honlapkeszites

Elmarad a szombatra tervezett Balaton-átevezés

A várható erõs szél miatt elmarad az eredetileg augusztus 12-ére tervezett, majd szeptember 9-re halasztott MOL Balaton-átevezés Fonyód és Badacsony között - tájékoztatta Vaskuti Máté fõszervezõ az MTI-t.


Közlése szerint csütörtökön délben hozták meg a döntést az Országos Meteorológiai Szolgálat elõrejelzése alapján. Eszerint nem lesz rossz az idõjárás szombaton, de az erõs, és kedvezõtlen irányból fújó szél, valamint az ennek nyomán keletkezõ hullámzás miatt döntöttek a program elmaradásáról.     

"Ahhoz képest, hogy elõször akartuk megrendezni, minden várakozást felülmúlt az érdeklõdés a Balaton-átevezés iránt" - mondta a fõszervezõ. Hozzátette: idén már nem kerülhet sor újabb halasztásra, de jövõre, több lehetséges idõpont megjelölésével mindenképpen szeretnék megrendezni a regattát.     

Beszámolója szerint a Fonyód és Badacsony között oda-vissza teljesítendõ, 10,2 kilométeres táv megtételére a sárkányhajótól a gumicsónakig mindenféle vízi jármûvel készültek a jelentkezõk. Az elsõ idõpontra mintegy ezer, a szeptemberire pedig 600 résztvevõ jelentkezett 300 hajóval csak interneten, és ehhez jöttek volna a helyszíni nevezések.     

A befizetett nevezési díjakat visszafizetik.

MTI - Kanizsa2017-09-07 14:44:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül