Ma 2021. 10 26.
Dömötör, Armand, Örs napja van.
Látogatók száma : 51127447    
Honlapkeszites

Kitekintõ: Rakovszky Zsuzsa lesz a 65. Magyarkanizsai Írótábor díszvendége

Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas magyar író, költõ, mûfordító lesz a csütörtökön kezdõdõ 65. Magyarkanizsai Írótábor díszvendége - közölték a szervezõk.


Nagykanizsa testvérvárosa az újságíróknak küldött meghívó szerint - a hagyományokhoz híven - Koncz István költõ és Dobó Tihamér festõ közös szobránál koszorúzással kezdõdik a tábor, majd Koncz István Csönd és lázadás címû válogatáskötetét mutatják be egy kiállítással egybekötve, amelyen a kötethez készült illusztrációk lesznek láthatók.     

A 65. évfordulóhoz kapcsolódóan a napot az egykori írótáborokról készült dokumentumfilm, a Kanizsai õsz zárja.     

Másnap az elõadók rendhagyó irodalomórákon, író-olvasó találkozón, valamint a 200 éve született Arany Jánosról szóló irodalmi tanácskozáson vesznek részt, amelynek a címe Mesterségem címere: A szó. A három vajdasági magyar könyvkiadó is bemutatkozik, illetve bemutatja legújabb kiadványait, és ismerteti terveit, valamint eredményeit. Péntek este Rakovszky Zsuzsával beszélgetnek munkásságáról, prózai és lírai ihletérõl.     

A résztvevõk emellett az írótábor során megismerkedhetnek a vajdasági magyar irodalom fiatal generációjának tagjaival, Tékiss Tamással, Bíró Tímeával és Losoncz Márkkal.     

A Kárpát-medence legnagyobb hagyománnyal rendelkezõ írótábora szombaton zárul.

MTI - Kanizsa2017-09-06 17:16:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül