Ma 2023. 3 27.
Hajnalka, Lídia, Auguszta napja van.
Látogatók száma : 54788469    
Honlapkeszites

Pénteken kezdõdik a nagykanizsai dödölle- és borfesztivál

Nemcsak a gasztronómiáról, hanem a közösségépítésrõl is szól Nagykanizsa legnagyobb rendezvénye, a pénteken kezdõdõ 14. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján a város polgármestere.


Dénes Sándor (Fidesz-KDNP) kiemelte: a dödöllét évek óta szeretnék hungarikummá nyilváníttatni, de legalább a bor- és dödöllefesztiválnak elnyerni ezt a címet.     

Horváth István, a szervezõ KonTuRplusz Egyesület elnöke arról beszélt, hogy a tavalyi 19 után idén 28 csapat jelentkezett a szombaton tartandó fõzõversenyre, amelyen neves séfekbõl álló zsûri díjazza a legjobb dödölléket, tájjellegû ételeket és legszebb standokat. Mindezen túl 13, többségében zalai borház mutatja be a termékeit a kétnapos fesztiválon.     

Idén különlegességnek számít, hogy a helyi fellépõk, jól ismert zenekarok koncertjei mellett egy száz négyzetméteres mûjégpályát is kialakítanak a belvárosban, vagyis jó idõ esetén akár rövidnadrágban is lehet majd siklani a mûjégen.     

Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója elmondta, hogy a bor- és dödöllefesztiválon ezúttal is lesz szüreti felvonulás. Szombaton délelõtt kisbíró felvezetésével, fúvósokkal és lovasfogatokkal kiegészülve vonul végig a város Fõ utcáján a helyi és környékbeli mûvészeti csoportokból álló díszes menet.

Fotó: archív

MTI - Kanizsa2017-09-06 16:52:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül