Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51047871    
Honlapkeszites

Egészségügyi dolgozók kiállítása

„Mi hobbink” címmel kiállítás nyílt a Kanizsai Dorottya Kórház egészségügyi dolgozóinak gyûjteményeibõl és alkotásaiból. Sok más mellett fotók, rajzok, kézmûves munkák, de még plüssmackó- és legógyûjtemény is látható a vitrinekben szeptember 20-ig.


Húsz egészségügyi dolgozó munkáit, gyûjteményeit állították ki a rendelõintézetben. Sokaknak egészen különleges hobbija van – például ezeken a tojáshéjakon fogászati fúróval és mikrogéppel készültek a minták. „2012-ben láttam egy videómegosztó oldalon és onnantól kezdve érdekelt maga a kihívás, hogy mit bír el egy tojás?” - fogalmazott Nagy László.

Ebben a vitrinben pedig legók láthatók – jobbára gyári készletek, de a gyûjtõ saját tervezéssel is foglalkozik. „A legózás lényege – szerintem –, hogy minél kreatívabb legyen az ember, és ne csak a gyári készletek leírása alapján készítse el az építményeit, hanem saját magából is minél kreatívabb lehetõségeket hozzon ki” - mondta Borcsek Márk.

A kiállítók nemcsak a munkatársak, hanem a látogatók és a betegek elõtt is új oldalukról mutatkozhatnak be. A tárlat ugyanakkor az alkotó tevékenység pozitív hatásaira is felhívja a figyelmet. „Mi is ugyanolyan emberek vagyunk, mint õk. Nekünk is szükségünk van feltöltõdésre, és ez a feltöltõdés energiát ad ahhoz, hogy a betegek mellett is színvonalasan tudjunk dolgozni, és nehogy kiégjünk” - vélekedett Boros Károlyné a Magyar Ápolási Egyesület megyei vezetõje.

A megnyitón dr. Brünner Szilveszter, a kórház fõigazgatója emlékeztetett arra: 2017-ben a Magyar Ápolási Egyesület Kossuth Zsuzsanna-emlékévet hirdetett. A szeptember 20-ig látható kiállítás apropója, a jubileum mellett, hogy a 200 éve született országos fõápolónõ maga is tanult csipkeverést, sõt, a brüsszeli évek alatt saját mûhelyt mûködtetett.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-06 04:36:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül