Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311966    
Honlapkeszites

Megjelent a lõtérfejlesztési program indításáról szóló határozat

Megjelent a lõtérfejlesztési program indításáról szóló kormányhatározat. A Honvédelmi Sportközpontok fejlesztésével összefüggõ program elsõ két üteme több mint száz lõtér kialakításáról szól.


A Magyar Közlöny keddi számában megjelent határozat szerint az elsõ ütemben 40 lõtér beruházására az idei és jövõ évi költségvetésben több mint 17 milliárd forintot fordítanak.     

A második ütemben 67 lõtér kiviteli tervének elõkészítésére szintén a 2017-es és 2018-as költségvetésben 1,2 milliárd forintos forrást biztosítanak.     

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozat szerint a tervezett lõterek fejlesztését állami tulajdonú ingatlanokon kell megvalósítani. Ennek érdekében Simicskó István honvédelmi miniszter feladata, hogy megvizsgálja a lehetséges fejlesztési helyszíneket, majd tárgyalásokat kezdeményezzen és együttmûködési megállapodásokat kössön az érintett helyi önkormányzatokkal.     

A kormány döntése értelmében a beruházások építtetõje a Nemzeti Sportközpontok, munkáját szakmai tanácsadóként a Honvédelmi Sportszövetség segíti - derül ki a határozatból.

MTI - Kanizsa2017-09-06 04:08:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül