Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55407980    
Honlapkeszites

Az anyatejes világnap alkalmából tartottak rendezvényt a Medgyaszay Házban

Természetesen anyatejjel... az egészséges nemzetért - ez volt a mottója az idei anyatejes világnapi rendezvénynek Nagykanizsán. Az Egészségügyi Alapellátási Intézmény minden évben ajándékokkal, szakmai elõadásokkal és szórakoztató programokkal várja a kicsiket és szüleiket.


Már kora délelõtt gyülekeztek a babakocsival érkezõ édesanyák a Medgyaszay Ház elõtt. Az intézmény minden sarkában várta õket egy-egy kóstoló, termékbemutató, masszázs vagy éppen tanácsadás. A rendezvényen Tóth Nándor alpolgármester a városvezetés nevében köszönte meg a védõnõk és a házi gyermekorvosok munkáját. „A társadalom legfontosabb elemei a gyerekek. Sajnálatosan az európai társadalomban ezt a tényt késõbb ismerték fel. Vagy talán még nem is mindenütt ismerték fel, mennyire fontos, hogy kellõ számú gyermek szülessen. Itt szülessenek Európában, ha lehet, akkor családba szülessenek, jó családban nõjenek fel” – mondta az alpolgármester.

A szakemberek szerint az anyatejes táplálás fontosságát, elõnyeit, az édesanya és a gyermek kapcsolatára való jótékony hatását nem lehet elégszer hangsúlyozni. Arról viszont az anyukák körében megoszlanak a vélemények, hogy meddig ajánlott az anyatejes táplálás. Dr. Nagy Marietta házi gyermekorvos szerint: „Ha mennyiségileg van még anyatej, akkor bizony másfél-két éves korig nagyon is ajánlott. Csak ki kell egészíteni a szilárd ételekkel, gyümölcspépekkel, fõzelékpürékkel, feltétekkel. De igenis helye van az anyatejnek. Nagyon is elõnyös lenne, ha maradhatna a szoptatás, és ezt is a környezetnek támogatnia kell.”

Terkovics Bence jelenleg 20 hónapos, születése óta „anyatejes kisgyermek”. Édesanyja szerint mindenkinek a saját döntése az, meddig hajlandó az anyatejes táplálást elõtérbe helyezni. „Nagyon igényli még az anyatejet, ami nemcsak táplálkozás a számára, hanem meg is nyugtatja. Amikor a fogzási idõszak van, vagy mondjuk, ha egy front jön, nyûgösebb a gyerek. Ha beteg, akkor nagyon nagy segítség. Mert sem szilárd táplálékot nem tud magához venni, vagy nem is igényli” – mondta el kérdésünkre Golub Ildikó. A szülõket és gyermekeiket egészen kora délutánig várták az anyatejes világnap alkalmából rendezett programok.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-09-01 17:18:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül