Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976380    
Honlapkeszites

Igaz történet alapján - Bemutatták a Peschek címû kisfilmet

A pénzhamisító hegedûmûvész kalandos szökésérõl szóló alkotást kedd délután a moziban, majd este a Kanizsa TV-n is láthatták az érdeklõdõk. A rövidfilmet a kanizsai fiatalokból álló Imperator Stúdió készítette munkatársunk közremûködésével.


Sokan voltak kíváncsiak a Peschek címû kisfilmre, a bemutatóra több mint százan elmentek. A filmet a tizenöt éves Lendvai Kristóf írta és rendezte. A batthyánys fiú Peschek Ignácról Kocsis Katalintól hallott, aki a blogján is megírta a pénzhamisító hegedûmûvész történetét. Ebbõl kiderül: Peschek 1917-ben érkezett Nagykanizsára; ígéretes hegedûmûvész volt, de aztán pénzhamisítási botrányba keveredett. „Júliusban tartóztatták le, és novemberben szökött meg. Ahogy ezt az újságok megírták, és én ezt végigolvastam, nagyon érdekes volt, mintha egy folytatásos krimit olvasna az ember. És hát bizony, drukkoltam Pescheknek, hogy sikerüljön neki megszökni” - mondta Kocsis Katalin, a Kataliszt blogja szerzõje.

Segítõkkel együtt csaknem negyven fõs stáb dolgozott a forgatáson. Operatõrnek és vágónak a Kanizsa TV munkatársát kérték fel. „Egy ekkora vásznon nézni a saját munkádat, még akkor is, ha nem is csinált valaki mást, mint a csapót csapkodta menet közben, de akkor is valamit hozzáadott a filmhez – hihetetlen jó érzés” - fogalmazott Jancsi László operatõr, vágó.

A kanizsai premiert követõen a 17 perces kisfilmet különbözõ szemlékre is benevezik; az alkotók bíznak munkájuk sikerében. „Az eddigi technikánkkal és eszközeinkkel, mondjuk úgy, az amatõrfilm-kategóriában voltunk, és így, hogy ennyi segítséget kaptunk a város minden pontjából, szintet léptünk. Ezt már nem lehet amatõr filmnek nevezni, mert már egy kicsit több. És nagyon elégedett vagyok vele” - hangsúlyozta Lendvai Kristóf rendezõ, forgatókönyvíró.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-31 04:52:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül