Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55411018    
Honlapkeszites

Felújítják az elsõ világháborúban elhunyt katonák parcelláját a városi temetõben

A teljes körû rendbehozatal során a síremlékek, az obeliszk és az emlékoszlop körüli járda is megújul. Az emlékmû gránitburkolata már elkészült, rajta továbbra is az eredeti felirat olvasható. A korábban a temetõ bejárata mellett felállított emlékköveket is áthelyezték a parcellába. A sírköveket megigazítják, letisztítják, kijavítják és mindegyikre új gránittáblát helyeznek el.


A munkát egy kanizsai cég szakemberei végzik, a felújítással Mindenszentek ünnepére végeznek, így halottak napján méltó módon lehet emlékezni a hõsökre. A város a felújításhoz szükséges 31 millió forintot a Honvédelmi Minisztérium centenáriumi pályázatán nyerte.

„Emlékezzünk és emlékeztessük azokat, akik eljutnak ide ebbe a temetõbe, itt nemcsak magyar, hanem más nemzetek elsõ világháborús hõsei vannak, akik az életüket adták a hazáért. Úgy gondolom, hogy egy városnak, egy város vezetõségének, egy város közösségének ez mindig gondja kell hogy legyen, hogy figyeljen arra, hogy méltó módon tudják megtenni azok, akik eljönnek és elhelyeznek majd egy szál virágot. Az obeliszkhez vezetõ út kap egy térköves burkolatot, nagyon szép lesz és méltó lesz ahhoz, hogy Nagykanizsa az elsõ világháborús hõsökre emlékezni tudjon” – mondta el Híradónknak Dénes Sándor polgármester.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-30 08:45:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül