Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319245    
Honlapkeszites

Zártkerti program létrehozásáról döntött a kormány

Zártkerti program létrehozásáról döntött a kormány a környezet védelme, a külterületeken folytatott szõlõ- és gyümölcstermesztés fennmaradása, a vidéki tájfenntartás és a zártkerti ingatlanokon fennmaradt genetikai sokféleség megõrzése érdekében - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányhatározatból.


A határozat szerint a földmûvelésügyi miniszternek a zártkerti ingatlanok mezõgazdasági hasznosítását elõsegítõ pályázatok, valamint a zártkerti ingatlanokhoz kapcsolódó életforma elõsegítésére szeptember 30-ig el kell indítania a programot, az erre biztosított források felhasználásáról pedig kétévenként - elsõ alkalommal 2019. december 31-ig - kell beszámolnia a kormánynak.     

A földmûvelésügyi miniszter a Zártkerti program pályázatainak kiírásához idén 2 milliárd forint összegben vállal kötelezettséget, amit a nemzetgazdasági miniszter köteles biztosítani jövõre - közölték.     A program folytatásához 2019-tõl a nemzetgazdasági miniszter évente 2 milliárd forintot biztosít a kormányhatározat szerint.

MTI - Kanizsa2017-08-30 05:27:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül