Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320203    
Honlapkeszites

Azonnali polgármesteri intézkedésre van szükség

Munkahelyteremtés témában tartott sajtótájékoztatót a Fidesz-MPSZ Nagykanizsai Önkormányzati Képviselõcsoportja nevében Bene Csaba frakcióvezetõ és Karádi Ferenc önkormányzati képviselõ ma délután.

Elöljáróban a frakcióvezetõ elmondta, a tájékoztató apropója a tegnapt szuperhir.hu weboldalon megjelent „Hunvaldista háttéralkukkal?” címû írás, erre kívánnak reagálni, hogy a kanizsai emberek ismerjék a Fidesz frakcióvezetõjének véleményét is. Ezek után Bene Csaba így folytatta: – Nehéz indulat nélkül arra a rosszindulatú, valótlanságokkal teletûzdelt, vádaskodó sajtótájékoztatóra bármit is válaszolni, amely a károkozásról és a rombolásról szól. Mindez azoknak a szájából hangzik el, akik nem szavazták meg az ipari parkban egy terület nyílt versenytárgyaláson történõ értékesítését. Minden kimondott szó, minden önigazoló érv hiteltelen tõlük, hiszen nem szavaztak meg egy olyan javaslatot, amely a munkahelyteremtés egyik azonnali lehetõségét jelentheti a nagykanizsai munkavállalók számára. Ez az igazi károkozás. A hibás intézkedések sorozata ezzel nem fejezõdött be, mert a döntés után a polgármesterük a versenytárgyalást szándékosan nem írta ki a lehetõ legrövidebb idõn belül. Természetesen mindezt az MSZP és jogász stábbal egyeztetve. A leendõ befektetõvel történt elsõ tárgyalásokat Marton István folytatta le, sajnos a saját megszokott stílusában. Ennek eredményeként – a hivatalba érkezett levél szerint –más elképzelése volt a vételrõl a vállalkozásnak és a minden kompromisszumra képtelen polgármesternek. Ekkor fordultak a résztvevõk Cseresnyés Péterhez azzal a szándékkal, hogy nem létezik, hogy Nagykanizsa városa egy ilyen lehetõséget nem használ ki a cég letelepítése érdekében. Az alpolgármester úr azonnal, sürgõsséggel zárt ülésen a közgyûlés elé terjesztette a terület értékesítésének javaslatát megtárgyalásra, amit Marton István még napirendre sem akart venni. A józanul gondolkodó képviselõk nagy többsége, a polgármester és társai, valamint a szocialisták kivételével egy rövid vita után eldöntötték, hogy a cél nemes, a várható eredmény pedig városérdek, így megszavazták a nyílt versenytárgyaláson történõ értékesítést.


- A Fidesz frakció tagjait ez ügyben az a felismerés motiválta, hogy minden elvesztegetett nappal nagyobb a kockázata annak, hogy a beruházó nem Nagykanizsát választja az új telephely megépítésének helyszínéül. – tette hozzá Karádi képviselõ. – Minden lehetséges esélyt ki szeretnénk használni annak érdekében, hogy a munkahelyteremtés lehetõségének feltételeit biztosítsuk a nagykanizsai munkavállalók számára. Horváth Istvántól és Polai Józseftõl az a matematikai fejtegetés, amely a károkozás mértékét taglalja, egy rémtörténetbe illõ adat, de a tényekhez szikrányi köze sincs. A valóságban a hivatalos értékbecslõ 4000 forint helyett, 3760 forintban határozta meg a négyzetméterenkénti árat, és ez a mérték lett a kikiáltási ár. Ezt az értékkülönbséget egy év építmény- és iparûzési adójából kamatostól kapná meg a város. A beruházás munkahelyteremtõ vonzatát már nem is említem. Sajnálom, hogy ezt az egyszerû képletet nem akarják megérteni a polgármester és csatlósai. A FIDESZ-KDNP frakció véleménye szerint a nyilatkozatokból ez ügyben elég volt, most már tegye mindenki a dolgát. A polgármester azonnal intézkedjen a versenytárgyalás kiírásáról annak érdekében, hogy a város ne egy Flextronics-történettel legyen gazdagabb, hanem egy Nagykanizsán beruházó nagyvállalattal. Ebben érdekeltek a nagykanizsaiak, nem pedig Marton István kisstílû Fidesz elleni háborújában.

A sajtótájékoztatón elhangzott még az is, hogy a Fidesz-KDNP frakció abban érdekelt, hogy minden olyan kezdeményezést, amely munkahelyteremtéssel párosul, támogasson. A befektetõ pedig, aki ezen az említett területen szeretne vállalkozást indítani, kezdésként 25-30 embernek biztosítana munkalehetõséget, nem beszélve többek között az iparûzési adóról, az építményadóról, amelyek bevételt jelentenének a városnak.
S.E.
 2010-01-13 15:01:10


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül