Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358541    
Honlapkeszites

A MÁV-Start csökkenti az étkezõ- és hálókocsi szolgáltatást több nemzetközi vonaton jövõre

A MÁV-Start a gazdaságos mûködtetés érdekében több nemzetközi vonaton csökkenti, illetve megszünteti az étkezõ- és hálókocsi szolgáltatást a 2017/2018-as menetrend december 10-i életbelépésétõl - közölte a vasúttársaság az MTI-vel.


A tájékoztatás szerint az elmúlt években, különösen 2016-ban az utasellátó jelentõs veszteséget termelt, ezért megvizsgálva a nemzetközi járatok kihasználtságát, bevételtermelõ képességét, döntöttek a járatok optimalizálása mellett.     

A döntés értelmében több nemzetközi járat étkezõ- és hálókocsi nélkül közlekedik a decemberi menetrendváltástól, a Metropol EuroNight pedig Berlin helyett csak Prágáig közlekedik.     

A változások nem érintik az Adria, Beograd, Dacia, Hungária, Kálmán Imre, Varsovia és Wiener Walzer elnevezésû nemzetközi járatokat - írja közleményében a MÁV-Start.     

A vasútvállalat közleményében hangsúlyozta: mindent megtesz annak érdekében, hogy a gazdaságossági és üzleti alapon meghozott döntés egyetlen munkavállalója esetében se járjon negatív következménnyel. Fotó: Mudra László/origo

MTI - Kanizsa2017-08-27 04:40:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül