Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408809    
Honlapkeszites

A kínaiak már hat világrekordot felállítottak; a kanizsaiak is jól szerepelnek

Már hat világrekord is született az „M” osztályú hajómodellezõ világbajnokságon a Csótón. A rekordokat kínai versenyzõk állították fel, de a kanizsaiak is jól szerepelnek. Kozári Gábor a juniorok mezõnyében ügyességi kategóriában a 4. lett. A felnõttek eredményére vasárnapig kell várni, akkor lesznek ugyanis a döntõk.


Már csaknem egy hete hangos a hajómodellektõl a nagykanizsai Csónakázó-tó. Ezekben a napokban zajlik ugyanis az „M” osztályú hajómodellezõ világbajnokság. A viadalon 19 ország 250 versenyzõje vesz részt. Köztük a nagykanizsai Kozári Gábor is, aki a juniorok mezõnyében méri össze tudását a világ elitjével. A fiatal versenyzõ az ügyességi hajómodell kategóriában már befejezte a versenyzést és a 4. helyen zárt. „Most pár pillanattal ezelõtt végeztem itt az F3 pályán. Itt az utolsó start elõttig a harmadik helyen álltam, de most az ellenfelek is bebizonyították, hogy nem hiába vannak itt a világbajnokságon, meg azért tõlük még várható volt, hogy egy jobb eredményt produkálnak, mint az elõzõ futamokban" – véli a Canissa Modellezõ Sportegyesület versenyzõje.

A világbajnokságon már hat világrekord is született, ezeket a kínai versenyzõk állították fel. A következõ napokban azonban újabb rekordok is születhetnek, hiszen egészen a hét végéig zajlanak a futamok, vasárnap pedig a döntõké a fõszerep. Lekszikov Zsolt versenyigazgató kérdésünkre elmondta: „Vasárnap a világ krémje versenyez már csak. Az a csoportonként hat-hat fõ, aki bejutott a döntõbe, õk fognak szerintem vérre menü futamokat futni. Reggel 8 órakor kezdünk és olyan délután 4 óra körül fejezzük be, ha nem szól közbe az idõjárás, mint tavaly.” A szervezõk és a versenyzõk egyébként elégedettek a kanizsai rendezéssel. Az augusztus 20-ai éjszakai futam pedig annyira megtetszett a résztvevõknek, hogy a jövõben õk is szeretnének hasonló, látványos versenyt rendezni.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-25 04:57:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül