Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319500    
Honlapkeszites

Elindult a roham - Sokan most vásárolják meg a tanévkezdéshez szükséges eszközöket

Elindult a roham az írószerboltokban. Sokan most vásárolják meg a tanévkezdéshez szükséges eszközöket. A tapasztalatok szerint a legtöbbet egy elsõ osztályos gyermek tanszereire kell költeni, átlagosan 20 ezer forintot. Az iskolatáskákba egyébként idén biztonságos tanszerek kerülnek. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat jó eredménnyel zárult, az ellenõrzött 59 termékbõl mindösszesen csak 6 nem felelt meg a követelményeknek.


Több kartonnyi áru érkezett délelõtt ebbe a nagykanizsai írószerboltba. Most van az iskolakezdés elõtti nagy roham, ezért a polcokat folyamatosan tölteni kell. Ez a család is a füzetek és az írószerek között válogat. Nehéz eldönteni, hogy melyik a megfelelõ, hiszen óriási a választék. Hak Réka kérdésünkre elárulta: „Én választom ki, hogy mit szeretnék. Most nyilván nem a legdrágábbat meg a legolcsóbbat fogom, hanem a középutat, ami megtetszik. Nem azt nézem egy füzetnél, hogy milyen szép a borítója, és akkor az alapján választok, hanem hogy ez egy füzet, és abba írni fogok nyilván." Van, aki jól spórolt az elõzõ tanévben, így csak néhány dolgot kell megvásárolnia, így van ezzel Gyuranecz Vivien is: „Van még tavalyról, ami megmaradt, de azért kell új is, mert új suliba megyek, és majd még kiderül, hogy mi kell. - Mit kell vásárolnod még? Mi maradt? Füzetek, borítók, tollak."

Sok munkáltató iskolakezdési támogatást is ad a szülõknek, így a tapasztalatok szerint egyre többen keresik a jobb minõségû termékeket. A legtöbbet egy elsõ osztályos gyermekre kell költeni, táska és tolltartó nélkül átlagosan húszezer forintot. Kovácsné Boncz Éva, a Pergamen Papírbolt megbízott vezetõje szerint: „Inkább a minõségre kezd most már átszokni a vásárló. Nem mindenki engedheti meg mondjuk magának, de aki bejön, az inkább megvásárolja a drágábbat, a jobb minõséget, ami tovább tart esetleg." Az iskolatáskákba egyébként biztonságos tanszerek kerülhetnek szeptember elsején. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat eredménye szerint az ellenõrzött színes ceruzák, zsírkréták, temperák, vízfestékek és tolltartók döntõ többsége megfelel a követelményeknek.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-23 04:37:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül