Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55337952    
Honlapkeszites

A szeretet a végsõ magyarázata mindennek

Kitüntették Dél – Zala szülöttét. Áder János, Magyarország Köztársasági Elnökének megbízásából, Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere, kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetést adott át Dr. Márfi Gyula, a Veszprémi Fõegyházmegye érseke részére.


Márfi érsekrõl aranymiséje alkalmából portálunk is írt Pördeföldérõl Veszprémbe, az érseki székbe címmel.  Most Baranyai Bélának adott interjújából idézünk:

Ha arra gondolunk, hogy Isten – a Szentháromság –, aki önmagában boldog, miért teremti meg a világot, nem tudunk mást mondani, mint hogy szeretetbõl. Ha feltesszük azt a kérdést, hogy miért adott Isten az embernek szabad akaratot, kitéve magát annak a veszélynek, hogy teremtményei bûnt követnek el, erre is csak azt válaszolhatjuk, hogy a szeretetért. A szeretet a végsõ magyarázata mindennek.

Egy idõben a szombathelyi kórházba, egri segédpüspökként pedig a helyi kórházba jártam be a betegekhez. Egyik látogatásom végén egy idõs beteg megkérdezte: „Lelkiatyám, most itt van Jézus a szívemben?” Azt válaszoltam, hogy „Igen, ott van”. „Egyedül ez az, ami fontos” – mondta a beteg. Ebben minden benne volt: a gyerekei, az unokái – az egész élete. Úgy éreztem, hogy általam tudott valami olyat adni a Jóisten, amiben valóban minden benne van. Ezeket a pillanatokat nem lehet elfelejteni. Csak ezért érdemes volt megszületni.

magyarkurir.hu - Kanizsa2017-08-19 19:37:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül