Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54766427    
Honlapkeszites

Nagykanizsától egy órára +9,5 Celsius fok? – Igen, lehetséges!

Családi – sõt osztály! - kirándulásnak sem akármilyen célpont a balatonedericsi Csodabogyós barlang. „Kedvesek a kísérõk, profi a védõruházat, igazi élményként élik meg a gyerekek a föld alatti világot. Bátran ajánlom minden kirándulást szervezõ pedagógus kollégámnak ezt a programot, de elõtte beszélgessenek el a gyerekekkel arról, hogy miként kell viselkedni egy ilyen páratlan túra során (nyafogást, félelmet, zajongást, vakmerõséget, vagányságot, firkálós kedvet hagyják a barlangon kívül).” – írta egy pedagógus.


Egy édesanya pedig a barlangi vezetõt dicsérte: „Fantasztikusan kedves ember, és elképesztõ jó érzékkel segítette át Toncsit az elsõ mélyponton ... Sokat segítettek a kapaszkodókötelek is, szerintem profin ki van építve az egész, bárki számára bejárható, de mégsem annyira könnyû egy laikusnak vagy egy gyereknek, szóval igazi kaland.”

A Csodabogyós-barlang méreteibõl, látványos formakincsébõl és viszonylag könnyen járható jellegébõl adódóan kiválóan alkalmas a „tanbarlang” szerepre, azaz a barlangjárás és barlangkutatás technikájának elsajátítására, valamint a tektonikus folyamatok és a különbözõ képzõdmények bemutatására. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság egész évben, naponta indít szakvezetéses barlangi kalandtúrákat egy rövidebb (alap túra, 400 m, 1,5-2 óra) és egy hosszabb (extrém túra, 900 m, 3,5-4 óra) útvonalon. Az igazgatóság a kalandra vágyók számára biztosít barlangászoverallt, fejvédõt és fejlámpát, valamint a belépõjegy ára tartalmazza a balesetbiztosítást is.

Olvasson további információkat a barlangról és a barlangtúráról.2017-08-16 09:03:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül