Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54761132    
Honlapkeszites

Magyarok kenyere - Böjte Csaba és Sebestyén Márta a központi pécsi ünnepségen

A Magyarok kenyere jótékonysági program augusztus 20-i központi - számos programot kínáló - pécsi ünnepségének házigazdája Sebestyén Márta népdalénekes lesz. Az ünnep lelkiségét Böjte Csaba ferences rendi szerzetes biztosítja - tudatták a szervezõk kedden az MTI-vel.


A Zsolnay Örökségkezelõ Nonprofit Kft. (ZSÖK) közleménye szerint a pécsi Sétatéren 11 órakor kezdõdõ programok között jótékonysági akció, gyermekfoglalkozások és a Ghymes együttes koncertje is szerepel.     

Mint felidézték, a Magyarok kenyere program 2011-ben indult Pécsrõl és mára Kárpát-medence méretûvé nõtte ki magát. A nemzeti összefogással összegyûjtött búza évrõl évre egyre több rászoruló gyermek és felnõtt életét segíti.     

Vasárnap Kajtár Edvárd, a pécsi székesegyház plébánosa áldja meg az összmagyar lisztbõl sütött nagykenyeret. Beszédet mond Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester, Korinek László jogászprofesszor, a Magyarok kenyere mozgalom elindítója és Gyõrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke.     

Az eseményen fellép Tolcsvay László zeneszerzõ-elõadómûvész, a Misina néptáncegyüttes és a Sárarany népzenekar. Idén is meg lehet kóstolni a jótékony céllal készített Magyarok kenyere-kiscipókat, amelyeket a Pécsi Jótékony Nõegylet kínál adomány fejében - írták.     

A gyermekeket délután zenés program várja az ÜnnepKörSzín Társulat elõadásában. Az ünnepet a Ghymes együttes Kézfogás címû koncertje zárja a Sétatéren este fél kilenctõl.     

A ZSÖK kitért arra is, hogy vasárnap a pécsi székesegyház ingyenesen látogatható 9 és 11 óra között, illetve délután fél kettõtõl 15 óráig. A Pécsi Egyházmegye 18 órától ünnepi szentmisére várja a hívõket a bazilikába.    

A Magyarok kenyere programban már több mint 500 tonna búza gyûlt össze az ország valamennyi megyéjébõl és a határon túlról - jelentette be vasárnap Korinek László, a program elindítója a Veszprém megyei Nemeshanyban, ahol összeöntötték az ünnepi kenyérhez a felajánlott gabonát.     

Sok helyen még folyik az aratás, ezért az idei felajánlás mennyisége még nem végleges - hívta fel akkor a figyelmet. A liszt és kenyéradomány mintegy 80 ezer nehézsorsú gyermekhez jut majd el, több mint 130 szervezet segítségével, és ebbõl sütik majd az ünnepi kenyeret is a Somogy megyei Nagybajom községben - közölte.

MTI - Kanizsa2017-08-15 16:15:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül