Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350376    
Honlapkeszites

Óriás autószörnyek, benzingõz - Monster Truck show Keszthelyen

A látványos show-n a nézõk nemcsak autós artistamutatványokat láthatnak, hanem monster truckokkal is találkozhattak. A keszthelyi show kaszkadõreinek nincs problémájuk a parkolással. Úgy manõvereznek az autókkal, mint a táncosok a parketten. A második hete Keszthelyen vendégeskedõ Monster Truck Show-n az érdeklõdõket nem csak driftelésekkel várták, pirotechnikai elemek is színesítették a show-t. A kaszkadõrök halált megvetõ bátorsággal ugrottak át az égõ karikán, vagy csúsztak a hátukon a lángoló betonon. A mutatványokat a nézõk nagy lelkesedéssel fogadták. „Helyiek vagyunk, végül is a show-ra meg azért jöttünk, mert kíváncsiak voltunk, hogy egyáltalán mit alkotnak itt a többiek” - mondta el Tük Henrik.


A keszthelyi program igazi csemegét kínált a benzingõz szerelmeseinek. A kaszkadõrök a drifteléseket látványos elemekkel is gazdagították, sõt, borulásokkal is színesítették a show-t. A nézõk óriásjármûveket is láthattak, elsõként egy betonszaggatót, amellyel a két keréken állás tudományát mutatták be a kaszkadõrök. A program szereplõi mindannyian képzett szakemberek, de a mûsorok elõtt is rengeteget gyakorolnak. „Mindent le kell próbálnunk elõtte. Kijövünk, már megvan a pálya, adott a helyszín, és mindent elpróbálunk egyszer, kétszer vagy négyszer is akár, hogyha kell” - fogalmazott Faierverger Tamás az XXL Monster Truck tour managere.

„Olyan szinten veszélyes, hogy akár egypár centi, milliméter, bármiben, amiben hibázunk, lehet baleset - kivételes is.” A programon az úgynevezett monster truckok is bemutatkoztak. Ezeket az autókat az 1960-as évek végén kezdték el építeni az Egyesület Államokban, és azóta is nagy népszerûségnek örvendenek világszerte. A tengerentúlon versenyeket is rendeznek ezeknek az autóknak, itthon azonban látványos show-mûsorok során lehet velük találkozni. „Ennek a 40 éves, benzines, amerikai autószörnynek egyetlen kereke 300 kiló. Így fordulhatott elõ az, hogy itt, a keszthelyi show-n egyszerre két autót is képes volt összezúzni” - mondta Regman Karola a Keszthely TV tudósítója.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-15 09:54:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül