Ma 2022. 11 26.
Virág, Szvetlana, Konrád napja van.
Látogatók száma : 53832350    
Honlapkeszites

Tiltott szerencsejátékot szervezett Kanizsán

Tiltott szerencsejátékot szervezett az általa üzemeltetett nagykanizsai presszóban V. Miklós, aki egy internetes terminál segítségével a kocsma vendégei számára biztosított szerencsejáték lehetõséget, amíg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal le nem csapott a játékbarlangra. V. Miklós számára meglehetõsen rossz véget ért a történet, hiszen büntetõeljárást indítottak ellene, és 1 millió forintos bírság megfizetésére is kötelezték. A büntetõügy részleteirõl dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Fõügyészség sajtószóvivõje tájékoztatta a kanizsaujsag.hu-t.


V. Miklós terhelt egy kft. ügyvezetõjeként egy presszót üzemeltetett a dél-zalai városban. Valamikor 2014. októberében – közelebbrõl már meg nem állapítható idõpontban – állapodott meg szóban, egy általa meg nem nevezett személlyel abban, hogy az, a presszóban elhelyez egy internetes terminált, amelyen az ahhoz rendszeresített pendrive használatával szerencsejáték alapú nyerõ programok lesznek elérhetõek. A terminált az üzlet vendégei az alkalmazottnak fizetett ellenérték fejében, a pendrive segítségével indították el, majd azon az alkalmazott által az ellenérték fejébe beprogramozott kredit egyenleggel szerencsejátékokat játszottak. Amennyiben nyereményt értek el, azt az alkalmazott, vagy V. Miklós fizette ki nekik. Az ismeretlen személy havi rendszerességgel megjelent az üzletben, és a tiltott szerencsejátékból származó bevétel rá esõ részét – a teljes bevétel 70 %-át – magával vitte, míg a bevétel 30 %-a V. Miklósnál maradt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2015. március 13-án csapott le a játékbarlangra, és eljárás alá vonta a terheltet. Az internetes terminálok ismeretlenül maradt tulajdonosa a cselekményével törvényt sértett, mivel szerencsejáték szervezõ tevékenység folytatásához az állami adóhatóság engedélye szükséges, míg a tetten ért V. Miklós pedig azzal követett el bûncselekményt, hogy a tiltott szerencsejátékhoz helyiséget bocsátott rendelkezésre. V. Miklóst ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egymillió forintos felügyeleti bírsággal sújtotta, míg a Nagykanizsai Járási Ügyészség pedig tiltott szerencsejáték szervezésének bûntettével vádolta meg: sorsáról a Nagykanizsai Járásbíróság illetékes büntetõtanácsa dönt majd.

Papp Attila2017-08-15 08:49:00


További hírek:


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül