Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55399261    
Honlapkeszites

Mi szociáldemokraták…

... naponta halljuk ezt politikusainktól, pártállástól függetlenül rádióban és televízióban egyaránt.

Nagykanizsai szociáldemokrataként nem tudunk azonosulni azokkal, akik csak szavakban hangoztatják ezt, viszont hiszünk abban, amiért Kéthly Anna küzdött és örökül ránk hagyott. Híres parlamenti beszédét így kezdte: „. nem csak fegyverrel, golyóval lehet ölni…” Az embereket méltatlan körülmények közé sodorja a politika, kikerülnek az utcára, állásuktól, lakásuktól megfosztva. Ez ellen tesz az igazi szociáldemokrata. Nem lehetünk mindig a körülmények áldozatai, a körülményeket alakítsuk együtt, hogy jobb életünk legyen.


A Magyarországi Szociáldemokrata Párt fontos célkitûzésének tartja és napi gyakorlatában is érvényesíti az esélyegyenlõség támogatását, valamint a szolidaritást. Szolidaritást a hátrányos helyzetû, a fokozottan hátrányos helyzetû, a társadalom perifériájára önhibájukon kívül került közösségek és egyének segítését.
Mi valamennyien azért léptünk be a Magyarországi Szociáldemokrata Pártba, mert úgy gondoltuk – és az MSZDP évszázados hagyománya alapján joggal hihettük, hogy ez a párt megalkuvás nélkül képviseli a valódi baloldali értékeket, a bérbõl és fizetésbõl élõ kisembereket, a nyugdíjasokat és a kényszervállalkozókat, különösképpen manapság, amikor erre a képviseletre a globalizáció és a sajátos magyarországi vadkapitalizmus idején égetõ szükség lenne.
A mai zûrzavaros politikai helyzetben, amikor már azt is nehéz eldönteni, hogy ki kivel van, milyen értékeket képvisel, amikor politikai csoportok osztódnak, mi szociáldemokraták változatlanul Kéthly Anna szellemi-politikai örökségének valóra váltásán dolgozunk.
A jelenlegi kaotikus politikai helyzet tapasztalható szeretett városunkban, Nagykanizsán is. Két képviselõnkkel kevesek vagyunk ahhoz, hogy a közgyûlési döntésekben ne a nagy pártok és helyi érdekcsoportjaik érdekei, hanem a kanizsai emberek érdekei érvényesüljenek. A sikertelenségek ellenére sem tettünk le arról, hogy ez változzon, és a képviselõk együtt, esküjükhöz híven Nagykanizsa fejlõdéséért munkálkodjanak.
A Bûn és bûnhõdés Szonjája elkíséri a fogságba Raszkolnyikovot. Dosztojevszkijnek igaza van, nem hagyhatjuk magára a másikat bûnében. Mindent meg kell tennünk azért, hogy amíg együtt megyünk az úton, valahogy egyezségre jussunk.
E gondolatok jegyében kívánunk Nagykanizsa város minden kedves polgárának sikerekben, eredményekben gazdag Boldog Új Évet.
Szányiné Kovács Mária, az MSZDP városi elnöke,
Bogár Ferenc, az MSZDP megyei elnöke2010-01-07 09:14:16


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül