Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795775    
Honlapkeszites

A boré a fõszerep Karoson

Zalakaroson most rendezik a jubileumi XX. Bornapokat. Az érdeklõdõk több mint 150 féle nedût kóstolhatnak.


Elégedett volt a borokkal ez a látogató. Többfélét is megízlelt már, véleménye szerint kiválóak a nedûk. "Végigjöttünk most már négy-öt borházon. Szerintem amit idehoztak a termelõk, megemelheti a kalapját akárki. A termelõ is, meg aki megkóstolja az is, mert amit megkóstoltunk eddig, az toppon volt mindegyik" - mondta Takács László.

A bornapokon több mint 150 féle bort lehet megízlelni. A Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjai is pincészetrõl pincészetre jártak, hogy megkóstolják a kiváló italokat.

A bornapra már az elsõ napon is sokan ellátogattak, ez ugyanis a település leglátogatottabb rendezvénye. "Rengetegen látogatnak el ide. Sokan a szabadságukat erre az idõpontra idõzítik. Nagyon örülünk annak, hogy már 20 éve hozzá tudunk járulni Zala megye szõlõ- és borkultúrájának az ápolásához, és arra különösen büszke vagyok, hogy ennek én vagyok az alapítója. Több mint egy évtizedig én szerveztem, és mint polgármester, most is istápolhatom a rendezvényt, ahol nemcsak a bor- és szõlõkultúra mutatkozik be, hanem a gasztronómia, a szórakozás és a kulturális kínálat is" - hangsúlyozta Novák Ferenc Zalakaros polgármestere.

A jubileumi esemény megnyitóján díjakat is kiosztottak. Zalakaros város vörösbora elismerést idén a Bezerics Borház 2015-ös évjáratú Shiraz bora érdemelte ki. Fehérbor kategóriában pedig a Kányaváry Borbirtok 2016-os Bizsergõ Cuvée-je kapta a címet. "Ez azt jelenti, hogy az a munka, az a sok-sok áldozat, amit hozott, az valahol megtérül. És hát idén a mi fehér cuvée-nk bizsergõ változata lett Zalakaros város bora, ami óriási megtiszteltetés, és az elsõ a Kányaváry Borbirtok 4 éves története alatt" - fogalmazott Szabadics Zoltán a Kányaváry Borbirtok borásza, társtulajdonosa.

A XX. Zalakarosi Bornapok vasárnap este zárja majd kapuit. Addig is a finom borok mellett vásár és zenei program várja az érdeklõdõket.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-12 08:07:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül