Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408310    
Honlapkeszites

400 kilométert tekernek - Nagykanizsáról a horvát tenger partra

30 kerékpáros indult el Nagykanizsáról, hogy meghódítsa a horvát tengerpartot.


Péntek kora reggel gyülekeztek már a TEKER Egyesület kerékpárosai a nagykanizsai városháza elõtt. Innen indultak el Horvátországba. Csomagjaikat egy autóba pakolták, csak mobiltelefont, italt és pénzt vittek magukkal. "Az elsõ ilyen túrán -azt hiszem négy évvel ezelõtt- itt voltunk és nagyon tetszett. Már akkor nagyon jó volt a szervezés, és most bízom benne, hogy még jobb lesz, és még jobb csapat lesz, meg nagyobb csapat lesz, és ezért jöttünk. A kihívásoknak meg mindig örülünk" - mondta Krihó Zsuzsanna.

A csaknem 400 kilométeres Nagykanizsa-Crikvenica távot 30 kerékpáros szeretné teljesíteni. A bringásokat egy horvát kerékpáros is segíti majd. "Olyan utakon megyünk le, ami talán még a térképen sincs rajta, úgyhogy jó helyismerettel rendelkezik, ezt kihasználva nagyon élménydús. És tényleg, ha autóval lemegy valaki az Adriára, akkor gyakorlatilag semmit nem lát, olyan, mintha egy alagútban menne a sztrádán, itt pedig olyan élmények várnak ránk, hogy elképesztõ" - fogalmazott Jankovics Ferenc alelnök, TEKER Egyesület.

A távot egyébként néhányan egyben, a többség pedig két részben szeretné letekerni. A bringások egyébként vasárnap egy tengeri mártózás után busszal jönnek majd vissza Kanizsára.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-12 04:47:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül