Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408112    
Honlapkeszites

Új helyen és új géppel végzik a tüdõszûrést Zalaegerszegen

Szeptembertõl a Zala Megyei Szent Rafael Kórház központi telephelyén, egy újonnan beszerzett korszerû berendezéssel végzik a tüdõszûrést Zalaegerszegen - közölte az intézmény fõigazgatója.


Halász Gabriella arról számolt be, hogy eddig a kórház külsõ, pózvai városrészben lévõ telephelyén, egy 14 éves, gyakran meghibásodó géppel végezték a tüdõszûrést. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által biztosított több mint 33 millió forintból új berendezést vásárolt a zalaegerszegi intézmény, amelynek központi, Zrínyi úti telephelyén állították üzembe az új diagnosztikai eszközt, így szeptembertõl már itt fogadják a pácienseket.     

A zalai megyeszékhely kórházában az új tüdõröntgengép beszerzésén kívül az elmúlt hónapokban a teljes intézményt kamerarendszerrel látták el, szigetelték a diagnosztikai épület tetõzetét, továbbá új liftet állítottak üzembe az I. belgyógyászati osztálynak és a fertõzõ osztálynak helyet adó épületben.     

A fõigazgató elmondta: négy év alatt mintegy 23 millió forintot takarítanak meg azzal, hogy a vagyon- és személyi biztonság növelése érdekében az eddigi 25 kamera mellé további 84-et szereltek fel a kórház területén, ezzel ugyanis megspórolják a külsõ õrzõ-védõ szolgálat biztosításának költségeit. A tetõszigetelés költségével együtt 15 millió forintos beruházást az ÁEEK pályázati forrásából tudták megvalósítani, és a fenntartó 28 millió forintos támogatása fedezte az új lift beszerelését is.     

Vigh László (Fidesz), a térség országgyûlési képviselõje mindehhez hozzátette: a zalaegerszegi intézményben az elmúlt öt-hat évben már több mint kilencmilliárd forint értékû beruházás zajlott. Mindez nemzetgazdasági szempontból is fontos, hiszen a kórháznak az a feladata, hogy a betegek minél hamarabb visszatérhessenek a családjukhoz és a munkájukhoz.

MTI - Kanizsa2017-08-10 04:56:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül