Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54759845    
Honlapkeszites

Masters vb - Marad az eredeti program a nyíltvízi úszóknál

A nyíltvízi versenyeket az eredeti kiírás szerint, csütörtökön, pénteken és szombaton bonyolítják le Balatonfüreden a magyarországi masters vizes világbajnokságon.


Borsa Miklós, a szervezõbizottság szóvivõje korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a hidegfront várható hétvégi betörése miatt szombaton nem rendeznek nyíltvízi úszóversenyeket, hanem az aznapra tervezett futamokat csütörtökön bonyolítják le.     

Délután viszont már arról jött hír, hogy mégis marad az eredeti kiírás.     

"Cornel Marculescu, a FINA általános igazgatója konzultált Gyárfás Tamással, a nemzetközi szövetség (FINA) végrehajtó bizottságának és a vb szervezõbizottságának tagjával, aki tolmácsolta, hogy számos észrevétel és panasz érkezett a versenyzõk részérõl a nyíltvízi úszás tervezett idõpont-módosításával kapcsolatban" - írták közleményükben a szervezõk.     

A dokumentum szerint a masters nyíltvízi viadalon összesen 1500-an indulnak, és a szervezõk mindent megtesznek azért, hogy az egyszerre vízben lévõ 60 indulót folyamatosan figyelemmel kövessék a kísérõhajókról és a partról egyaránt. Ugyanakkor a tiltakozások ismeretében, valamint az azóta érkezett kedvezõbb elõrejelzések miatt Cornel Marculescu megállapodott Gyárfás Tamással, hogy minden marad a régiben, azaz a nyíltvízi viadalokat csütörtöktõl szombatig rendezik meg, visszatérve az eredeti menetrendhez.     

"Az azonban egyértelmû, hogy amennyiben az idõjárás mégis veszélyeztetné az úszók egészségét, biztonságát, az érintett versenyeket késõbbi idõpontra halasztják" - rögzíti a közlemény.     

A masters vb-t öt sportágban rendezik meg, a nyíltvízi úszók Balatonfüreden, a medencés úszók, a szinkronúszók, a mûugrók és a vízilabdázók Budapesten versenyeznek.

MTI - Kanizsa2017-08-09 18:12:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül