Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319277    
Honlapkeszites

Finn-Magyar Est az evangélikusoknál

A testvérgyülekezetek kapcsolata már több évtizedes, rendszeresen felkeresik egymást.


Idén van a reformáció 500 éves évfordulója, illetve Finnország éppen 100 éve független, így a házigazdáknak külön öröm, hogy a mozgalmas évben is szakított idõt a finn testvérgyülekezet a kanizsai látogatásra.

A zárórendezvény a kölcsönös köszönet jegyében telt. "Mindig nagy örömmel jövünk ide. Mondják, hogy a finn és a magyar rokon nép, de én igazából inkább azt érzem, hogy barátok vagyunk, mert mindig olyan szeretettel fogadnak bennünket, hogy még egy ilyen nagy ember is elolvad tõle" - mondta Matti Lähdekorpi nyugdíjas ifjúsági nevelõ.

A jövõ misszióit vezetõ titkár szerint is csodálatos volt a hét. "Igazából egy helyet nem tudnék kiemelni, mert Magyarországon a történelem és a történelmi épületek nagyon-nagyon tetszettek, és természetesen ez a barátság, és ez a vendégszeretet elképesztõ volt" - fogalmazott Henna Seppälä leendõ missziós titkár.

A finn vendégek a múlt héten a nyugat-magyarországi reformáció emlékhelyein kirándultak kanizsai vendéglátóikkal. A hétvégét már a városban töltötték és különféle programokon vettek részt. "Vasárnap pedig a délelõtti istentiszteleten közösen ünnepeltünk, közös úrvacsorai alkalom volt, este hat órai kezdettel pedig a kulturális része és a visszatekintése zajlik a hétnek. Én azt gondolom, hogy nagy örömben és szeretetben" - mondta el Híradónknak Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-08-08 05:20:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül