Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55315080    
Honlapkeszites

Újévi civil üdvözlet és köszönet a magyar sajtó munkatársainak!

Tisztelt Sajtó Munkatársak!


Szeretném megköszönni önzetlen segítségüket, amit az elmúlt év folyamán kaptam Önöktõl. E nélkül lehetetlen lett volna véghezvinni a nevemhez kötõdõ népszavazási kezdeményezést.


A történet befejezése sajnálatos volt, de végsõ soron legalább egyértelmûen kiderülhetett mindenki számára, hogy ebben az országban sok mindenrõl beszélhetünk, csak felelõs politikai magatartásról és az ehhez szorosan kapcsolódó valódi demokráciáról nem.
Köszönöm, hogy mindvégig hírt adtak a lényeges eseményekrõl, hogy jelen voltak országjáró körútjaimon. Kiemelt köszönettel tartozom a helyi médiák munkatársainak, akik az országos sajtóhíreket követõen tudósításaikkal példa nélküli mozgósító erõvel hatottak a lakosságra. Legfõképp ennek volt köszönhetõ, hogy az utolsó 10 nap alatt közel 400 ezer aláírás érkezett be a címemre.
Magánszemélyként vágtam bele a 200 ezer aláírás összegyûjtésének, és négy hónapos munka után azzal a helyzettel találtam magam szembe, hogy szinte észrevétlenül felépült körém és a honlapom köré egy szervezett csapat. Ennek aztán nevet is adtunk, és ez lett a Civil Mozgalom, Magyarország eddigi elsõ, a népakarat következtében létrejött és valóban alulról építkezõ szervezete.
Pár hónapos múltunkkal együtt is úgy érezzük, hogy fontos a civil-kontroll, van helyünk a közéletben. Már fel vagyunk készülve a tavaszi országgyûlési választásra, ahol nagy meglepetést fogunk okozni, és nem csak azért, mert minden választási körzetben jelöltet fogunk állítani. Ráadásként más szervezetekhez viszonyítva jóval több nõ jelölttel jelenünk majd meg.


Mi hatalmas hátránnyal indulunk a milliárdos vagyonnal, állami támogatással és sok éves múlttal, összeszokott kampánystábbal rendelkezõ nagy pártokkal szemben. De ettõl nem érezzük magunkat esélytelennek, mert azt a növekvõ számú kiábrándult és passzív tömeget szeretnénk megszólítani, mert az õ lendületükre is nagy szüksége van a társadalomnak
Azoknak is üzenünk, akiket a szélsõség riaszt, és arra vágynak, hogy ne újabb ellenségképekkel gyengítsük a nemzetet, hanem a párbeszédre és az együttmûködésre épülõ parlamenti munka indulhasson el a választásokat követõen.
Hogy az üzeneteink célba fognak-e érni, az nagyban függ majd az Önök segítségétõl is.
A Haszon magazin minden év elején megjelenteti a 25 legfontosabb embert. Meglepetésemre a 25 legfontosabb nõ között ez évben én is ott szerepelek, ráadásul az 5 legfontosabb politikusnõ között, bár én továbbra sem tartom magam politikusnak.
Ez a helyezés számomra azért is fontos, mert mi szép csendben építkezünk és nem nagyon generálunk magunk körül olyan híreket, amelyek a média-ingerküszöbét átütik. Ez a lista mégis azt mutatja, hogy figyelnek rám.
Bízom benne, hogy ezek után jobban oda fognak majd figyelni a Civil Mozgalomra is.
Remélem, hogy segítségükre ezután is számíthatunk és figyelmükre érdemesnek találnak, bizalmukkal pedig a jövõben is megtisztelnek.


Tiszteletteljes üdvözlettel és köszönettel:
Seres Mária - a Civil Mozgalom vezetõje2010-01-02 16:54:28


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül